Rămâi conectat

Curier Județean

MÂINE: „Târgul Căciulilor” la Blaj, o tradiţie veche, păstrată de peste 200 de ani pe Valea Târnavelor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

caciuli1Câteva mii de persoane sunt aşteptate vineri, 6 decembrie, la Blaj, la tradiţionalul „Târg al Căciulilor”, organizat anual de Sfântul Nicolae. Manifestarea are o vechime de peste 200 de ani şi marca pe vremuri debutul sărbătorilor de iarnă, prilej bun pentru locuitorii din Ardeal, şi nu numai, să-şi cumpere căciula din piele potrivită pentru iernile grele.

„Este un eveniment de tradiţie pe care dorim să-l perpetuăm, atât pentru conotaţia sa istorică dar şi pentru latura sa practică. Cred că anul acesta va fi ultima ediţie ce va avea loc pe bulevardul central al oraşului pentru că luăm în considerare să oferim Târgului Căciulilor o locaţie mult mai generoasă”, a declarat primarul Gheorghe V. Rotar.

Pe lângă căciuli de tot felul, vizitatorii vor putea să se aprovizioneze cu alimente pentru iarnă, vor putea face cumpărături pentru Crăciun şi vor putea petrece câteva ore în aer liber în atmosfera sărbătorilor.

Primăria Municipiului Blaj va închide traficul rutier pe bulevardul central şi pe străzile adiacente începand cu seara zilei de 5decembrie astfel încât cei peste 350 de comercianţi să-şi poată instala standurile. Circulaţia va fi reluată pe aceste artere în seara zilei de 6 decembrie.

Denumiţi în mod popular „căciulari”, comercianţii de articole din blană vor avea la dispoziţie aproximativ 30 de standuri în zona centrală a târgului.

Ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului va fi asigurată de importante efective ale Poliţiei Municipale, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Băncile și topogoanul de la Părculețul Grădiniței și Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori

Bogdan Ilea

Publicat

în

Băncile și topogoanul din parcurile din Galțiu au fost vopsite: Gestul mărinimos făcut de un grup de copilași pentru muncitori Băncile de la Prculețul Grădiniței și topoganul din Parcul Samoila Marza din Galțiu au fost recondiționate și vopsite. La final, un grup format din două fetițe și un băiețel, au răsplătit printr-un gest mărinimos efortul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea