Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mâine, ora 17.00, Volei Alba Blaj – Nantes VB, în Liga Campionilor | Penultimul examen european, miză numai pentru vicecampioana Franței

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mâine, miercuri, 5 februarie, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, se dispută partida dintre Volei Alba Blaj și Nantes VB, contând pentru penultima etapă a Grupei D a Ligii Campionilor (meci transmis în direct pe TVR 1).

O confruntare europeană ce prezintă miză numai pentru vizitatoare, vicecampioana Franței deținând șanse de calificare majore în etapa următoare, în cazul unei victorii. Reprezentanta României și-a propus accederea în sferturile de finală ale celei mai importante competiții continentale la nivel de cluburi, însă tocmai eșecul din meciul direct cu gruparea franceză a contat enorm în calcule. În noiembrie, debutul în actuala ediție a fost unul cu stângul pentru Volei Alba Blaj, ce a pierdut, scor 1-3, cu contracandidata la locul secund, o înfrângere dezamăgitoare ce a scurcircuitat planurile echipei din “Mica Romă”, ce s-a îndepărtat de obiectivul fixat.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Așadar, este un meci al orgoliilor pentru echipa pregătită de Darko Zakoc ce-și propune să încurce socotelile oponentelor și să încheie campania din Liga Campionilor cu fruntea sus, dezideratul fiind unul clar, obținerea a două victorii în confruntările rămase, ambele în fața suporterilor.

Cu acest prilej, Volei Alba Blaj revine în Sala “Transilvania” din Sibiu, locația tradițională a confruntărilor europene, după aproape 11 luni. Precedentul joc disputat în județul vecin a fost în martie 2019, finala Cupei CEV, cu Busto Arsizio, asta întrucât confruntarea cu Imoco Conegliano (liderul grupei D) s-a disputat la Tg. Mureș, în luna noiembrie.

Primul meci, de la Nantes, a fost cel care ne-a blocat, practic, șansele de a merge mai departe din această grupă. Nantes a jucat foarte bine în acel meci și acum este echipa care vine la Sibiu cu gândul la calificare. Noi nu trebuie să ținem cont de asta, avem și noi obiectivul nostru pentru aceste ultime două meciuri, trebuie să jucăm cel mai bun volei, să câștigăm și să încheiem participarea noastră în Liga Campionilor cu trei victorii!”, a precizat antrenorul Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj conduce în Divizia A1, cu 5 victorii la rând în întrecerea internă, însă, în ultimul joc, la Cluj-Napoca, a cedat, surprinzător, un set. De asemenea și Nantes VB este lider în Ligue A, cu 46 de puncte (la egalitate cu Mulhouse și RC Cannes), după 6 succese consecutive și este neînvinsă în 2020. În acest moment situația în grupă este următoarea: 1. Imoco Conegliano 11 puncte, 2. Nantes VB 9 p, 3. Volei Alba Blaj 3 p, 4. Vasas Budapesta un punct (în 6 februarie se dispută întâlnirea Vasas Budapesta – Imoco Conegliano).

Ultima etapă este prevăzută marți, 18 februarie, când Volei Alba Blaj va întâlni Vasas Budapesta, iar Nantes se va deplasa în Italia. Precizăm că în etapa sferturilor de finală se vor califica câștigătoarele grupelor și trei dintre echipele cele mai bine clasate pe locurile secunde în cele 5 grupe, principalul criteriu fiind numărul de victorii obținute.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea