Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 17.00, la Sibiu, Volei Alba Blaj – Vasas Obuda Budapesta | Ultima reprezentație europeană pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, de la ora 17.00, Volei Alba Blaj încheie campania europeană, cu ultimul meci din Grupa D a Ligii Campionilor, în Sala “Transilvania” din Sibiu, împotriva campioanei Ungariei, Vasas Obuda Budapesta (meci transmis pe TVR 1).

Ieșită din calculele luptei pentru accederea în sferturile de finală ale întrecerii continentale, reprezentanta României își propune să încheie onorabil parcursul continental, miza fiind clasarea pe locul secund al grupei. În decembrie, în capitala țării vecine, echipa din “Mica Romă” s-a impus cu scorul de 3-1, obținând întâiul succes în cadrul grupei D.

*Darko Zakoc: “Vrem să încheiem cu capul sus”

Volei Alba Blaj are un moral excelent înaintea disputei, după ce a învins în Sala “Timotei Cipariu” pe Dinamo București, scor 3-0, contracandidata la titlu. Debutantă în acest sezon în Liga Campionilor, Vasas Obuda Budapesta a reușit recent să câștige Cupa Ungariei, impunându-se în finala cu Nyiregyhaza, scor 3-1, în clasamentul intern situându-se pe treapta a treia a podiumului, cu 30 de puncte (10 succese și 5 înfrângeri).

Este al doilea joc consecutiv pe propriul teren în Liga Campionilor pentru gruparea blăjeană, precedenta întâlnire fiind acum două săptămâni, 3-1 cu Nantes (ocupanta locului secund, cu 9 puncte). În acest moment, liderul Imoco Conegliano este sigur, cu 14 puncte, de accederea în etapa superioară, Volei Alba Blaj se plasează pe poziția a 3-a (cu șase puncte), iar Vasas este ultima, cu un singur punct (5 eșecuri), tot în această seară disputându-se, în Italia, Imoco Conegliano – Nantes.

Ne propunem să încheiem cu capul sus parcursul european și să realizăm a treia victorie în grupele Ligii Campionilor. În același timp avem obligația să câștigăm această ultimă întâlnire și pentru a le mulțumi în acest mod suporterilor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit în momentele dificile”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj are 8 victorii (6 consecutive) din 9 dispute în 2020 (un singur eșec, în Italia) și traversează o perioadă încărcată în privința programului. Asta întrucât, după jocurile cu Dinamo București și Vasas Obuda Budapesta, urmează disputele din Divizia A1 cu Știința Bacău (sâmbătă, în deplasare) și CSM Târgoviște (acasă, miercuri, 26 februarie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea