Mâine, ora 17.00, la Sibiu, Volei Alba Blaj – Vasas Obuda Budapesta | Ultima reprezentație europeană pentru campioana României

Mâine, de la ora 17.00, Volei Alba Blaj încheie campania europeană, cu ultimul meci din Grupa D a Ligii Campionilor, în Sala “Transilvania” din Sibiu, împotriva campioanei Ungariei, Vasas Obuda Budapesta (meci transmis pe TVR 1).

Ieșită din calculele luptei pentru accederea în sferturile de finală ale întrecerii continentale, reprezentanta României își propune să încheie onorabil parcursul continental, miza fiind clasarea pe locul secund al grupei. În decembrie, în capitala țării vecine, echipa din “Mica Romă” s-a impus cu scorul de 3-1, obținând întâiul succes în cadrul grupei D.

ELIT

*Darko Zakoc: “Vrem să încheiem cu capul sus”

Volei Alba Blaj are un moral excelent înaintea disputei, după ce a învins în Sala “Timotei Cipariu” pe Dinamo București, scor 3-0, contracandidata la titlu. Debutantă în acest sezon în Liga Campionilor, Vasas Obuda Budapesta a reușit recent să câștige Cupa Ungariei, impunându-se în finala cu Nyiregyhaza, scor 3-1, în clasamentul intern situându-se pe treapta a treia a podiumului, cu 30 de puncte (10 succese și 5 înfrângeri).

Este al doilea joc consecutiv pe propriul teren în Liga Campionilor pentru gruparea blăjeană, precedenta întâlnire fiind acum două săptămâni, 3-1 cu Nantes (ocupanta locului secund, cu 9 puncte). În acest moment, liderul Imoco Conegliano este sigur, cu 14 puncte, de accederea în etapa superioară, Volei Alba Blaj se plasează pe poziția a 3-a (cu șase puncte), iar Vasas este ultima, cu un singur punct (5 eșecuri), tot în această seară disputându-se, în Italia, Imoco Conegliano – Nantes.

Ne propunem să încheiem cu capul sus parcursul european și să realizăm a treia victorie în grupele Ligii Campionilor. În același timp avem obligația să câștigăm această ultimă întâlnire și pentru a le mulțumi în acest mod suporterilor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit în momentele dificile”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj are 8 victorii (6 consecutive) din 9 dispute în 2020 (un singur eșec, în Italia) și traversează o perioadă încărcată în privința programului. Asta întrucât, după jocurile cu Dinamo București și Vasas Obuda Budapesta, urmează disputele din Divizia A1 cu Știința Bacău (sâmbătă, în deplasare) și CSM Târgoviște (acasă, miercuri, 26 februarie).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...