Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 17.00, în Sala „Timotei Cipariu”, Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti | Derby în „Mica Romă”, un meci cât un campionat!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marţi, 21 martie, începând cu ora 17.00, Sala „Timotei Cipariu” va fi un adevărat vulcan, disputându-se derby-ul dintre primele două clasate din Divizia A1, Volei Alba Blaj şi CSM Bucureşti.

Şi ţinând cont de importanţa extremă a jocului, se poate spune că în „Mica Romă” se va disputa meciul anului. Va fi o confruntare cât un titlu de campioană, în condiţiile în care gazdele au un avantaj de 7 puncte în ierarhie, iar o victorie poate adăuga procente însemnate în dreptul şanselor de a câştiga a treia oară consecutiv titlul la volei feminin. Se înfruntă singurele echipe invincibile în 2017 în Divizia A1, pretendente declarate la cununa de lauri, Volei Alba Blaj având 63 de puncte, iar CSM Bucureşti 56 de puncte strânse până la acest duel al marilor orgolii.

*Sergiu Ştefănescu: „Să câştigăm trei puncte, pentru a linişti apele”

Reprezentanţii Blajului conştientizează importanţa confruntării, care poate decide, în cazul unui rezultat pozitiv, în proporţie covârşitoare soarta titlului în 2017. „Este cert că ne propunem să câştigăm trei puncte, pentru a linişti apele în campionat. Meciul este unul foarte important, dar în acelaşi timp dificil, trebuie să fim atenţi la orice fază. Ştim că suntem foarte aproape de un nou titlu şi ne propunem să păstrăm distanţa faţă de contracandidate„, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj.

*Singurul eşec în Divizia A1, revanşa în Cupa României!

CSM Bucureşti a administrat formaţiei blăjene singurul eşec din acest sezon, în decembrie, campioana en-titre pierzând 2-3 în Capitală, de la acel joc gruparea blăjeană având numai succese în plan intern. Volei Alba Blaj s-a revanşat în semifinalele Cupei României, calificându-se în ultimul act după o dublă victorie 3-0 la Blaj (17 ianuarie) şi 3-1 în retur (în 31 ianuarie), în fieful „tigroaicelor” conduse de Ferhat Akbaş. Cu 14 victorii consecutive la activ (unica formaţie ce a câştigat tot în retur, ultimul eşec fiind în etapa a 9-a, în 27 noiembrie, la Tîrgovişte) Jelena Alajbeg şi compania au în faţă favorita la titlu, Volei Alba Blaj, ce a strâns 12 succese în acest an, în campionat şi Cupa României.

*Publicul, al 7-lea jucător

Sala „Timotei Cipariu” este un adversar suplimentar pentru adversarii Blajului, presiunea pusă de spectatori însemnând un dezavantaj major în cazul formaţiilor vizitatoare, puţine fiind cazurile în care oponentele fetelor conduse de Darko Zakoc au plecat cu capul sus. „Titlurile le-am câştigat împreună, public, echipă, conducere tehnică şi adminstrativă. Rugăm suporterii din Blaj să fie alături de noi, să umple sala, să se susţină aşa cum numai ei ştiu să o facă şi să ne poarte spre victorie”, a precizat Sergiu Ştefănescu. Partida dintre Volei Alba Blaj şi CSM Bucureşti va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3 şi contează pentru etapa a doua a fazei secunde a Diviziei A1, următorul joc fiind sâmbătă, 26 martie, în deplasare cu CSM Tîrgovişte.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea