Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

MÂINE| Lansare de carte la Alba Iulia și Zlatna: „Avatarurile moțului Lazăr”, semnat de profesorul și gazetarul Ioan Bâscă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MÂINE| Lansare de carte la Alba Iulia și Zlatna: „Avatarurile moțului Lazăr”, semnat de profesorul și gazetarul Ioan Bâscă

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba vă invită marți, 20 iunie 2023, începând cu ora 17.00, la Muzeul Principia din Alba Iulia, unde va avea loc evenimentul de lansare a volumului Avatarurile moțului Lazăr, semnat de profesorul și gazetarul Ioan Bâscă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Cartea conține povestea vieții unui tânăr moț, hărăzit preoției, scrisă de el însuși, al cărui destin a fost schimbat brutal de Marele Război”: atât dezvăluie autorul.

Vor prezenta personalitatea moțului Lazăr, volumul și pe autor, președinta Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Alba Iulia, jurnalista Anca Dinică, șef serviciu Arhivele Naționale ale României – Filiala Alba, Dana Zecheru, istoricul Dragoș Ursu, de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, și Elena Anghel Coman.

Pentru comunitatea din Zlatna, și pentru toți cei care nu reușiți să ajungeți la evenimentul din Alba Iulia, miercuri, 21 iunie 2023, volumul Avatarurile moțului Lazăr va fi lansat și la Casa de Cultură „Horea Popescu” din Zlatna, la ora 17.00, în prezența autorului Ioan Bâscă și a invitaților săi. Va modera evenimentul doamna Elena Anghel Coman, iar prezentările vor fi susținute de președinta Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Alba Iulia, jurnalista Anca Dinică.

Evenimentele de marți și miercuri au loc în cadrul proiectului 3.17 Lansări și prezentări de carte, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Alba Iulia, Primăria Municipiului Alba Iulia și Primăria Orașului Zlatna.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea