Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Maia Morgenstern la Alba Iulia, despre întâlnirea cu Mel Gibson și cum a jucat, însărcinată fiind, rolul Fecioarei Maria

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri după-amiază, la Art Caffe Downtown din Alba Iulia, clubul oficial al Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti”,  într-un cadru restrâns și intim, Maia Morgenstern le-a vorbit celor care au dorit sa participe la aceasta intalnire informală cu marea actriță, despre provocările funcției de director de teatru pe care o detine sub forma interimatului de mai bine de un an la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti.

Dorința de a promova si de a contribui la pastrarea valorilor  si traditiilor evreiesti  dar si respectul si dragostea pentru teatru – ca forma de exprimare artistica universala, i-au dat forța de a-și impărti timpul si energia dedicate profesiei intre teatru si biroul managerial si optimismul si fervoarea necesare atat pe scena dar si in lupta cu birocrația si imperativele administrative.

Maia Morgenstern a vorbit foarte deschis importanta emotiilor in meseria careia i-a dedicat 33 de ani din viata si despre felul in care rolul si regizorul ii ofera cu fiecare noua provocare ocazia si cadrul sufletesc de a se redescoperi si de a se recompune ca om.

Întrebată de prietenii de cafea” despre experiența avută cu Mel Gibson și filmul Patimile lui Christos, în care Maia a interpretat rolul Fecioarei Maria, actrița a relatat cu umor o poveste captivantă.  Am aflat că pe parcursul întregilor filmări care au avut loc în Italia, era însărcinată, fără ca multă lume să știe acest lucru, cu fiica sa, Ana Isadora.

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la Bucureşti în zodia taurului. A fost măritată de două ori şi are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria şi Ana Isadora.

A jucat în numeroase filme româneşti şi străine, fiind una dintre puţinele actriţe românce care a reuşit să pătrundă în cinematografia străină.

În iunie 2012 apare într-un spot (pro bono) în care sprijină campania „Salvaţi Roşia Montană”, acesta devenind într-o singură zi cel mai vizionat clip al artistei pe youtube. Din august 2012, este director la Teatrul Evreiesc de Stat (TES).

Maia Morgenstern: “Mel Gibson și-a dedicat toată energia și resursele financiare în realizarea filmului “Patimile lui Christos”. Îl preocupa, îl frământa de foarte mulți ani acest proiect.

Își dorea artiști, actori și nu nume răsunătoare, modă, și atunci după ce planul, concepția filmului au fost în proporție de 99 la sută concretizate, a purces la alegerea distribuției. Conștiința, flerul, onestitatea lui Mel Gibson au fost factorii hotărâtori, el fiind producătorul filmului. În pofida tuturor sfaturilor, pronosticurilor în ceea ce privește industria filmului, existând un consens al consultanților că un film în aramaică și latină în America este egal cu un eșec, domnul Mel Gibson a avut încredere în ideile sale și a continuat.  

Și atunci a lucrat cu multă încredere cu doamna Sheila Rubin, director de casting, un minunat cunoscător al actorilor mai puțin sau deloc cunoscuți peste Ocean, a filmului europeean, căruia i-a revenit sarcina să facă propuneri pentru distribuție. Doamna Sheila Rubin mă văzuse jucând în “A șaptea cameră”, un film de Marga Mesaroș (…)

Mel Gibson a decis să mă invite la un dialog, după ce a văzut câteva scene din acest film. Prima dată mi-a trimis scenariul filmului, ceea ce mi se pare un act de mare respect. Pentru că, până la urmă, dacă îmi făcea așa … <<Vino la Roma să stăm de vorbă!>>, pe jos mă duceam (râde).

Sheila Rubin mi-a dat un telefon, eram în pragul unei premiere, aveam un telefon cu robot atunci și mi-a lăsat un mesaj. Am ascultat o înregistrare a vocii unui domn, nu am înțeles nimic și am sunat înapoi spunând: Trimiteți-mi un fax, domnule! Și a trimis un fax, era doamna Sheila Rubin! Sunt regina gafelor din România, cu asta cred că suntem de acord cu toții.

Și când am văzut faxul și invitația… sigur că m-am dus și am făcut și fițe. Și cui să povestesc, cine să mă creadă pe mine că m-a chemat Mel Gibson la Roma. Eram și însărcinată cu Isadora, acum 10 ani. Nu o să povestesc nimănui, niciodată, sau o să povestesc la un moment dat nepoților…”

[nggallery id=391]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea