Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mai nou, extremistul Csibi Barna comercializează steaguri secuieşti şi tricouri cu mesaje expansioniste: “Ţinutul Secuiesc nu este România”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În plin scandal al României cu Ungaria pe tema folosirii steagului secuiesc,  Csibi Barna, extremistul maghiar din Miercurea Ciuc, care a devenit cunoscut în 2011 după ce a “spânzurat” o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu, şi-a găsit acum o nouă îndeletnicire. El comercializează steaguri secuieşti şi tricouri cu mesaje expansioniste la un târg din localitatea Bereg, aflată în regiunea Transcarpatia din Ucraina.

Potrivit Jurnalul.ro, alături de steagul Ungariei şi vechiul steag secuiesc, cu soarele şi semiluna pe fundal roşu şi negru, Csibi Barna a mai comercializat cărţi despre istoria şi geografia secuilor, dar şi tricouri cu mesaje ofensatoare la adresa României şi Slovaciei. Printre sloganurile promovate de extremistul maghiar se află: “Sunt mai bătrân decât Slovacia”,  “Ţinutul Secuiesc nu este România” şi  “România 1914 – eu aşa te iubesc”, unde a ataşat o hartă a României fără Transilvania.

“La a VII-a ediţie a concursului internaţional de autocolante din Ucraina, atelierul naţional Hunnia şi-a prezentat produsele. Evenimentul a atras un număr mare de persoane, iar produsele s-au bucurat de un interes ridicat. Ruşii şi ucrainenii s-au arătat interesaţi de suveniruri, dar şi de inscripţiile chirilice”, scrie Csibi Barna pe blogul său.

Extremistul Csibi Barna s-a făcut cunoscut după ce l-a spânzurat simbolic, în 2011, pe Avram Iancu, în piaţa centrală din Miercurea Ciuc. Reamintim că în cadrul “spectacolului” de atunci, oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat. “Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, „decreta” extremistul Csibi Barna.

La finalul anului trecut, el a fost prezent la mitingul autonomist de la Sfântu Gheorghe cu o pancartă pe care scria: ”La revedere, România”. Înaintea Zilei Naţionale a României, Csibi a ieşit din nou pe străzile din Miercurea-Ciuc şi a prezentat două mesaje. Primul în limba română: “Moldova nu e România”, iar al doilea în engleză: “Opriţi expansionismul românesc”, căruia i-a asociat şi o hartă a României Mari.

Sursa: jurnalul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO ”Păștenii” de la Vinerea, obicei vechi păstrat cu sfințenie din anul 1946: Vinul și pâinea, duse la Biserică de localnicii de 60 de ani, îmbrăcați în costume populare

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii” de la Vinerea, obicei vechi păstrat cu sfințenie din anul 1946: Vinul și pâinea, duse la Biserică de localnicii de 60 de ani, îmbrăcați în costume populare Zeci de persoane din Vinerea au participat în Joia Mare, 2 mai 2024, la o procesiune și la un ceremonial religios care datează din 1946, an în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea