Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mai mulți oameni din Sănătate vor primi BANI de la Stat, pentru lupta anti-Covid. Cine va mai beneficia de cei 2500 de lei în plus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei Ordonanțe de urgență publicată joi în Monitorul Oficial, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, care profesează în baza altor contracte decât cele individuale de muncă și care sau ocupat de bolnavii COVID-19, pe durata stării de urgență, și vor primi stimulentul de risc de 2.500 lei acordat celor angajați în sănătate.

OUG 18/2021, publicată joi în Monitorul Oficial şi care modifică OUG 43/2020, stabileşte că şi personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar care îşi desfăşoară activitatea în altă formă legală de exercitare a profesiei decât în baza unui contract individual de muncă şi care a ajutat la evaluarea, transportul, diagnosticarea şi tratamentului pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19 sau care s-a infectat ca urmare a activităţii prestate, pe durata stării de urgenţă, va primi stimulentul de risc lunar în valoare de 2.500 lei. Anterior, doar cei care erau angajaţi pe baza unui contract de muncă puteau beneficia de acest stimulent de risc.

În această categorie sunt incluși și cei care lucrează în cabinetele medicilor de familie, în laboratoarele de analize sau de imagistică, din ambulatoriile de specialitate, farmacii comunitare sau din cabinetele stomatologice.

Acest personal medical va primi maximum două stimulente de risc, pe perioada stării de urgenţă, unul pentru perioada 16 martie – 14 aprilie 2020, iar celălalt pentru perioada 15 aprilie – 14 mai 2020, indiferent de numărul de zile lucrate în intervalele de timp menţionate.

CITEȘTE ȘI: Angajații de la privat ar putea primi VOUCHERE de VACANȚĂ. PROIECT de lege pentru firme

În situaţia în care cei care pot primi acest stimulent au lucrat în mai multe cabinete medicale sau unităţi angajatoare, vor primi o singură sumă pentru fiecare lună, indiferent de locurile în care au profesat.

Pentru a se putea face plățile către acest personal, Casa Națională de Asigurări de Sănătate va trebui să elaboreze în termen de 30 de zile normele metodologice pentru aplicarea acestei OUG

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea