Ziarul Unirea

Mai mulţi localnici din Râmnicelu au fost salvaţi de minerii de la Roşia Montană Gold Corporation

    Un grup de 40 de mineri, membri ai Sindicatului „Viitorul Mineritului” din cadrul Roşia Montană Gold Corporation, impresionaţi de situaţia în care se află oamenii rămaşi înzăpeziţi şi izolaţi în judeţul Buzău, s-au grăbit să le dea o mână de ajutor. Minerii au plecat luni, 13 februarie, spre Buzău, ducând cu ei alimente, haine groase, pături şi lanterne pentru cei afectaţi de nămeţii ce le acopereau casele. În urma discuţiilor cu autorităţile, au mers în comuna Râmnicelu, unde gospodăriile de la marginea localităţii erau acoperite cu zăpadă. „Am deszăpezit multe case, am făcut poteci de acces spre magaziile de lemne şi spre zonele în care se aflau animalele care trebuiau hrănite şi de asemenea am îndepărtat zăpada din jurul unei grădiniţe. Majoritatea celor izolaţi erau persoane în vârstă, unii dintre ei locuiesc singuri, alţii au probleme de sănătate, în general fiind vorba de oameni care nu aveau cum să iasă din case pentru a îndepărta singuri zăpada. Am fost impresionaţi de situaţia în care se află, n-am crezut că poate să fie aşa greu; zăpada depăşea câţiva metri, astfel că oamenii ieşeau cu scara din casă”, a spus Cristian Albu, liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană. Minerii s-au întors la Roşia Montană în cursul nopţii de 15 spre 16 februarie, dar sunt hotărâţi să mai dea o mână de ajutor sinistraţilor.  „Dacă mai e nevoie, vom mai merge în zonele afectate de ninsori abundente. Trebuie să ne ajutăm unii pe alţii, însă din păcate mulţi oameni au uitat de voluntariat, să întindă o mână celor aflaţi la necaz”, a declarat liderul minerilor de la Roşia Montană Gold Corporation, Cristian Albu. (A.D.T.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Emil Bobu 17 februarie 2012 at 9:21

Da da… impresionati my ass ! Asta-i exercitiu de imagine al RMGC pus la cale de PR pe spatele acestor bieti mineri!

Mihai 17 februarie 2012 at 10:52

Multi au uitat ce este omenia .In Romania zilelor noastre nepasarea si invidia sunt pe primul loc.Nu conteaza daca ati facut-o din interes politic, de imagine, etc.Important este ca ati acordat o mana de ajutor acelor oameni sarmani. Gestul conteaza.Iar altii , mai bine ar lua exemplu de la voi.

ROSIENI 17 februarie 2012 at 13:21

Daca ati ajutat nu mai faceti atata tam,tam si nu va mai faceti atata publicitate ,exercitiu de imagine acestei companii,sau de aceea sunteti angajati sa faceti publicitate companiei?Unde saunt cei 40 ,asa zisi ”mineri ”?Voi dati(cristian albu) in sus si in jos cu minerii si minerit ,dar stiti ce inseamna sa fii miner si sa faci minerit?Sunteti paraleli ,dar scaunul trebuie tinut cu orice pret !Nu-i asa albule?

gicu123 17 februarie 2012 at 14:57

Al dracu mah…maina ii inchisa dar ei se numesc mineri…:)) Mineri de suprafata, mineri de deszapezire? Mineri paznici? Cate miliarde au invartit canadienii impreuna cu niste tradatori de la noi….se stiu care…. punand presiune pe guvern sa le aprobe exploatarea „aurului” care de fapt ii numa marginea uriaselor zacaminte de uraniu si wolfram din zona…. Asta nu o specifica nimeni….

Comentariile sunt oprite