Rămâi conectat

Actualitate

Mai multe vouchere și ajutoare pentru români vor fi eliminate, în 2024: Profesorii și pensionarii, afectați de măsurile de austeritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe vouchere și ajutoare pentru români vor fi eliminate, în 2024: Profesorii și pensionarii, afectați de măsurile de austeritate prevăzute in masuri.

Voucherele și ajutoarele cruciale destinate pensionarilor și profesorilor vor fi eliminate, generând un impact semnificativ asupra acestor categorii de beneficiari.

Printre deciziile drastice se numără eliminarea voucherelelor pentru energie, în valoare de 1.400 de lei pe an, reprezentând o susținere esențială pentru românii vulnerabili în fața costurilor crescânde ale facturilor de energie.

Profesorii vor resimți, de asemenea, consecințele, deoarece voucherele în valoare de 1.000 de lei, care reprezentau o formă de recunoaștere a eforturilor lor și un sprijin financiar binevenit, vor fi eliminate. Această măsură nu face altceva decât să diminueze sprijinul acordat cadrelor didactice.

Într-o altă schimbare drastică, bonusul acordat pensionarilor, variind între 600 și 1.000 de lei, va fi eliminat începând cu anul următor. Acest bonus a fost un sprijin semnificativ pentru persoanele în vârstă, contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestora, iar dispariția lui va crea o povară financiară suplimentară pentru această categorie vulnerabilă.

Citește și: Salariile tuturor bugetarilor, MAJORATE de la 1 ianuarie 2024 și noi măsuri de austeritate propuse de Guvern

În plus față de aceste măsuri, creșterea contribuției la pilonul II la 4,75%, inițial programată să intre în vigoare în 2024, va fi amânată până în 2026, într-un efort de a tempera impactul economic asupra populației.

Sursa: newsweek.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 26 februarie – 10 martie. Vremea va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea