Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Luptă încinsă în Divizia A1 de volei feminin *În fruntea ierarhiei, patru echipe strânse pe un punct

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Volei Alba Blaj-Dinamo Bucuresti71După rezultatele înregistrate în etapa a 16-a a Diviziei A1 la volei feminin, rundă în care s-au duelat, în trei derby-uri, primele şase clasate, ierarhia primei scene oferă o situaţie de echilibru la vârf. Astfel, pe podium sunt trei formaţii la egalitate de puncte, în ordine Ştiinţa Bacău, CSM Bucureşti şi CSM Târgovişte – câte 38 de puncte, grup urmat de Volei Alba Blaj – ce a strâns 37 de puncte, cu amendamentul că liderul, campioana în exerciţiu, are un meci mai puţin, cu CSM Lugoj (restanţă în cae va mai lua trei puncte). În etapa a 16-a s-au consemnat rezultatele: Volei Alba-Blaj – Dinamo 3-1, Ştiinţa Bacău – CSM Bucureşti 3-2 şi Medicina Tg. Mureş – CSM Târgovişte 0-3. Formaţia din „Mica Romă” a reuşit să depăşească momentul dificil şi a câştigat trei puncte de aur împotriva rivalei Dinamo, care se poziţionează pe locul 5, la 5 puncte distanţă. Trupa lui Darko Zakoc respiră uşurată oarecum, înaintea ultimelor 6 etape, cu toate că „derby-ul Ardealului” de sâmbătă, în deplasare, cu Medicina Tg. Mureş nu este câştigat dinainte.
*Totul se decide în meciurile directe!
Se ştie că primele 4 clasate se vor califica în play-off, urmând să se dueleze în semifinale, importantă fiind şi poziţia la finele sezonului regulat, un loc mai bun asigurând mai multe partide pe teren propriu în disputa eliminatorie. Până la terminarea primei părţi a campionatului, mai sunt încă patru partide incendiare, care vor avea o greutate covârşitoare în stabilirea configuraţiei. Plecând de la premiza că „formaţiile mici” nu mai pot încurca planurile „granzilor”, putem spune că semifinalele se stabilesc în următoarele confruntări „face to face”: Dinamo – CSM Bucureşti (21 februarie, etapa a 18-a), CSM Târgovişte – Ştiinţa Bacău (miercuri, 25 februarie, etapa a 19-a), Volei Alba-Blaj – CSM Bucureşti (28 februarie, etapa a 20-a) şi CSM Târgovişte – Dinamo (7 martie, etapa a 21-a). Pentru Dinamo este un adevărat mers pe sârmă, întrucât deţine şanse relativ reduse să pătrundă în „careul de aşi”, echipa lui Branko Gajic fiind constrâsă să câştige tot, dar şi aşa stă la mâna altor rezultate. Dacă nu vor interveni surprize majore, Blajul are asigurat locul în semifinale, dar în acelaşi timp, în cazul în care ar câştiga ultimul derby (cel din Sala „Timotei Cipariu”, cu CSM Bucureşti), s-ar consemna o clasare superioară actualului loc (poziţia secundă, sau a treia), situaţie în care ar deţine un atu semnificativ în semifinale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Avântul Reghin – CSM Unirea Alba Iulia 3-1 (0-0), în penultima rundă din play-out | „Alb-negrii”, la primul eșec din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja campioană a play-out-ului, CSM Unirea Alba Iulia a pierdut primul meci din 2024, 1-3 (0-0), în deplasare cu Avântul Reghin, în penultimul meci al sezonului. Albaiulienii au deschis scorul, dar Avântul a întors rezultatul și a câștigat, toate golurile fiind marcate în ultima jumătate de oră, de jucători intrați în actul secund. În „orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea