L’Union Sovietique d’Europe

Nu pot să nu mă mânii! Sigur că nu aştept să vă mâniaţi alături de mine, ca să nu se spună că vă îndemn la revoltă. Dar aflu de la preşedintele Băsescu că ne aşteaptă o „cedare masivă de suveranitate”, ca să meargă înainte Europa! Da’ ce mă doare pe mine de Europa? Ce, pe Europa a durut-o vreodată de mine şi de românii mei? Am cedat suveranitatea militară atunci când am intrat în NATO. De atunci, feciorii noştri, ca pe vremea austro-ungarilor, luptă şi îşi dau viaţa pe tot felul de fronturi, pentru cauze complet străine. Şi numai familiile lor înlăcrimate ştiu cât de mare e acest sacrificiu. Iar când se întorc acasă, în loc să fie primiţi la staţiuni precum cea de la Vaţa, destinată cadrelor armate, aici îi găsesc implantaţi pe… piloşii doamnei Udrea! Precum soţii Kohalmi. Care preiau astfel de patrimonii pe nimic, să le „eficientizeze”. Pentru veterani nu mai este loc, nici când se întorc plini de răni de pe front! Dacă nu se întorc, cumva, în sicrie de plumb. Asta-i recunoştinţa patriei noastre… blonde.
Apoi am renunţat din nou la o parte din suveranitate, cea financiară, când am intrat în UE. Că au venit toţi piţifelnicii cu pantofi rupţi să ne dea lecţii de politică economică. Faceţi aia şi aia, reduceţi aia şi aia, daţi afară acolo şi acolo. Normal, că pe ei nu-i doare, îşi pun palma-n… talpa pantofului, şi pleacă altundeva, să dea alte sfaturi preţioase.
Aşadar, acum la ce parte din suveranitate aţi mai vrea să renunţ, domnu’ Băsescu? Că mă conformez, ca la marină. Dacă dă ordin căpitanul îmi tai boaşele şi le dau cotă la stat, să le ia străinii şi să mi le revândă, mâine-poimâine, îmbunătăţite. Ca ouă roşii, de Sfintele Paşti. Ăla catolic, fireşte. O să le reprimesc, dom’ prezident, le cumpăr de la ei sau, mai ştii, poate că le păstrează ei, să se mândrească pe la ei pe-acasă cu ele! Deci, la ce să mai renunţ, măria-ta? La care parte din suveranitate să mai renunţ? Aha, la aia cu resursele? Păi, mă doare inima. Nu mai pot! Am fost recent în Croaţia (după ce am strâns bani vreo trei luni) şi ce văd acolo? Văd un sol roşu, argilos, peste tot, şi nişte bolovani albi. Toată zona stearpă, aridă, unde cresc doar măslini, lămâi, câte un portocal unde şi unde, iar în rest nişte pini pitici, ca jnepenii, din care nu poţi face nici coadă la lopată. Nu lanuri cultivate, nu turme, nu coteţe. Dar curăţenie. Nu peturi, nu ambalaje de niciun fel. Nu vezi poliţişti din doi în doi metri, înarmaţi ca de luptă, pentru că, probabil, nu este nevoie de ei la toate colţurile. Linişte, zâmbete, relaxare. Aşa că aceşti croaţi admirabili au 10 milioane de turişti pe an. Noi câţi avem, madam Udrea? Câţi vin la noi să se bălăcească în mizeria, nervii şi batjocura serviciilor turistice româneşti sau să se plimbe cu telegondola? La acelaşi preţ cu Croaţia! Ştii, madam Udrea, că un sejur la Mamaia e mai scump decât unul în Croaţia? Şi acum vine şeful tău, sireno, să-mi spună să mai renunţ la un pic din suveranitate? Ei bine, ba! N-are decât să facă el ce face cu „licuricii” mari şi mici. Eu asta nu voiesc! Veto!
Ioan HĂNŢULESCU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

20 Comentarii

Dorin 20 august 2011 at 8:27

Toate hibele pe care le reclami , pe buna dreptate , le avem din prea multa suveranitate ( pe timpul lui Ceausescu eram cei mai suverani , si cum traiam ? ) .Parca incepi sa semeni tot mai mult cu Vadim Tudor , formatori de opinie de care nu avem nevoie .Romanul , ca sa traiasca mai bine ,trebuie condus nemteste , nu suveran-miticeste ;apropos , cand renunti la `suveranitatea` de a avea obsesii si la misoginism cu Leana Udrea ?Competitia economica pe plan mondial este din ce in ce mai mare , si prin urmare , numai statele foarte mari ,puternice , si bine organizate vor putea suporta investitii care sa la mentina in competitie . Ideea nu-i a lui Base , e mult mai veche pe plan european . Sper ca nu te-ai gandit sa ne izolam cu un zid chinezesc ,intro deplina suveranitate , daca toate celelalte state europene vor forma o uniune de genul Statele Unite ale Europei !

Doru 22 august 2011 at 9:01

Dorine draga,
Nu-ti mai „raci” cerneala…..D-l Hantulescu, nu va intelege ce scrii!!! Si ,VAI!!! Cita dreptate ai….”Doamnei” Udrea, i-as sugera(personal), sa se ocupe, de legalizarea prostitutiei in Romania, are tot ce trebuie ptr asa ceva….Cit priveste „suveranitatea”, ….sint multe de spus, precum zici!! Nu este , o problema, ca romanii nu stiu, ce este aia!!! PROBLEMA este, ca guvernantii, nu stiu ce este!!!……

icsulescu 20 august 2011 at 10:59

Cam tarzie, „trezirea” domnu’ Hantulescu. (Desi, daca ne luam dupa versurile imnului, inca mai dormim… si de aici se deschide calea spre o alta divagatie, aceea cu „dormi linistit”-pare-se ca in somn fiind, suntem bantuiti de cosmaruri, nu de vise frumoase… dar astea sunt alte povesti!).
DAR, poate reusiti sa raspundeti la o intrebare simpla: cand am fost noi liberi? Daca o luati pe firul istoriei, veti vedea ca doar in foarte scurte perioade. Nu-mi spuneti de Stefan, Mihai sau Mircea sau cine mai vreti. Stefan (si altii) au castigat batalii, razboaiele le-au pierdut. Plateam tribut la turci din greu. Mihai depindea de austro-ungari, poloni etc. Dupa 1877 am avut treaba cu rusii, bulgarii… De abia dupa Primul Razboi am reusit – pentru vreo 20 de ani – sa fim un pic de tara si natiune unita. Si pentru ca n-am stiut sa pastram ceea ce am avut-am pierdut aproape tot. Teritorii, independenta militara si economica, standarte si valori morale. Am fost in barca nemtilor, care s-a scufundat. Apoi au venit rusii care ne-au stors economic si ne-au distrus moral-prin sistemul lor „egalitarist”. Dupa ce rusii au plecat, au „venit” NATO si EU si au continuat exploatarea (mult mai sistematica si mai eficienta) care se numeste acum „integrare” si „globalizare”. Sau cum vreti sa-i ziceti. Istoria continua-sau se repeta? Intrebarea insa, este DE CE?

cetatean 20 august 2011 at 11:58

Comentariul, destul de bun, merita si un raspuns la ultima intrebare
„Nimeni nu te poate face prost,fara propriul tau consimtamint”. Am impresia ca zeci de ani noi ,romanii, am cam fost luati de prosti

Dorin 21 august 2011 at 12:59

`UNIREA FACE PUTEREA` este valabil numai pentru Principatele Romane ? Daca nu apartii unei familii puternice , esti fiul ploii , iar in lume vor aparea 3 poli mari de putere : Asia , Statele Unite ale Americii si Statele Unite ale Europei ; astfel va fi asigurat si un arbitraj , cat de cat , corect .

anna 20 august 2011 at 14:35

sunt de acord cu ce sa zici hanti dar nu basescu si cu udrea arunca peturile ,nu ei arunca mucurile de tigari nu ei la strand dau manelele la maxim de te doare stomacul de bataille tobelor ,nu suntem civilizati ,nu vrem sa fim in rand cu lumea ,dar sti ce stim sa facem sa ne plangem intruna ,de ce la noi nu este ca la ei , raspunsul este unul singur nu vrem….cred ca stiti omul sfinteste locul

Robespierre 20 august 2011 at 21:49

Iculescu,
Intadevar cam tarzie \trezirea\ maestrului care, doar in urma cu un an, incerca sa ne convinga ce presedinte bun avem…Fara suparare, maestre, ca stiti bine ca asa e. Si pana la urma era convingerea dvoastra pe care o respect.
Subscriu si la faptul ca asazisa noastra independenta a fost sublima dar a lipsit aproape cu desavarsire. Totusi pe langa cei douazaci de ani din perioada interbelica as mai adauga inca vre-o douzeci si ceva, respectiv anii de dupa 1965 si pana prin 1990 ( cei dintre \plecarea rusilor\ si \venirea NATO si UE\, cum plastic v-ati referit. Desigur ca detractori si lingai de partid ( gen Badila Ciprian de la \citrici\ o sa sara cu gura, dar nu am de gand sa le raspund).
In rest subscriu atat pozitiei dvoastra, dle Icsulescu, cat si articolului bine inchegat al maestrului si mai ales strigatului de disperare si revolta ce -l strabate.

Dorin 21 august 2011 at 7:26

Nu stiu daca in urma cu un an , cand dl Hantulescu era de acord in multe privinte cu Basescu , il numeati `maestru` ; cand va trece din nou in tabara lui Basescu , o sa-i mai spuneti `maestre` ? Daca o ducem , cum o ducem , este ca ,din pacate , mai sunt inca multi romani care regreta ( ca si dl R ) perioada ceausista ; cu acest soi de oameni , niciodata nu se poate discuta pragmatic , tehnic ,economic , cu cartile pe masa , ci doar in spirit nationalist -sovin -extremist ( fie fascist , fie comunist ) . Sa speram ca istoria va trece peste ei , dar nu-i vor uita .

icsulescu 21 august 2011 at 12:19

Multumesc pentru aprecieri! Intr-adevar, sunt unii pe aici care au grija sa se bage singuri in seama… Dar nu putem fi toti la fel, nu?

HH 20 august 2011 at 23:10

E CORECT ARTICOLUL, DAR AM O MARE NELAMURIRE IN CEEA CE VA PRIVESTE DOMNULE HANTULESCU , NU STIU CAND SUNTETI SINCER !
DUPA UN PRIM MANDAT RUSINOS SI STERP, L-ATI SUSTINUT PE BASESCU ( DUPA PUTERILE DUMNEAVOASTRA ) SI PENTRU AL DOILEA, IAR ACUM …… CHIAR SUNTETI SURPRINS !?
( AM MAI SPUS VETO SI PENTRU ARBORII DIN CUSTOZZA SI … )

anonim 21 august 2011 at 9:23

Probabil ca, daca traiam precum Coreea de Nord, era mai bine, dupa mintea d-lui Hantulescu. Foarte putini din cei care s-au dus in Occident sa lucreze, si vorbesc de cei intr-adevar capabili, se mai intorc sa locuiasca in tara. De ce? Pentru ca au realizat ca tara si poporul din care provin este extrem de inapoiat din toate punctele de vedere.
Pentru curiosi: treceti granita in Ungaria 30 de km si observati cate pamanturi sunt nelucrate. Faceti acelasi lucru si in Romania.
Rezultatul va spune totul despre diferenta intre romani si restul Europei civilizate.

oarecare 21 august 2011 at 9:31

deci cei care au plecat sint victime si cei care au ramas sint vinovati? Gresesti. Poate vrei sa spui ca romanii nu sint capabili sa isi aleaga conducatorii potriviti (de la cel mai mic nivel la cel mai mare) ca se lasa prostiti usor, ca „pun botul” la manipulari grosolane, ca nu stiu sa protesteze cind le sint incalcate drepturile si isi baga capul in pamint precum strutul. De asta sint vinovati si cei care au plecat si cei care au ramas. Asta este diferenta adevarata intre romania si europa civilizata.Restul, precum lucrarea pamantului, sint probleme colaterale derivate din cele de mai sus

Dorin 21 august 2011 at 10:50

Asa-i ,dar Hantulescu ,icsulescu ,cetatean , Robespierre , HH ,si altii ca ei se feresc de Europa civilizata si prefera suveranitatea ceausista , cu NE FACEM CA NE SPALAM , NE FACEM CA MUNCIM , NE FACEM CA AVEM UN LOC DE MUNCA ,NE FACEM CA AVEM CE MANCA , NE FACEM CA NE RESPECTAM ,NE FACEM CA SUNTEM INFORMATI si ne desfatam intro suveranitate sora cu intrecerea socialista :).Oare sa nu fim in stare sa respectam si noi niste reguli pe care celelalte tari civilizate din Europa le vor adopta ?…mai ales ca , fiind a 7-a tara ca marime din UE ( din 27 ,in curand si alte tari ) , vom avea si un cuvant la vot .

sorin 21 august 2011 at 12:52

Domnule Dorin daca te faci dumneata ca te spelii nu trebuie sa spui ca sintem toti asa iar daca se fac oamenii ca muncesc asta pentru ca si alti se fac ca-i platesc. Mai uitate domnule cite milioane si miliarde de ce vrei tu au facut niste baieti destepti peste noapte si nu ne mai face pe noi prosti si nespalati si pe altii din europa civilizatii, ca eu traiesc de vreo 20 ani in europa si citi inculti si nespalati am intilnit prin asa zisele tarii civilizate noi sintem mici copii fata de ei si chiar idraznesc sa spun ca romanii au mai multa cultura si bun simt decit majoritate asa zisilor ,,civilizati”, iar romanii cind muncesc pe banii frumosii cum muncim noi afara sint printre cei mai apreciatii muncitorii numai ca avem si noi uscaturile noastre cum ar fi baietii aia care ne conduc sau aia care ne fac de rusine tot timpul si arunca cu noroi in noi din orice pozitie(pentru ca daca ii spui la un om ca-i prost si urit de multe ori pina la urma chiar crede).

Dorin 21 august 2011 at 18:12

Domnule sorin , ai vazut cum se comporta romanii la vizitarea sfintelor moaste ? Imbranceli , injuraturi , lesinuri , fatarnicii , si nu cu derbedei , ci cu oamenii simpli , cei mai multi de la tara , pe care ii consideram talpa tarii ! Cu asta cred ca am spus totul .

Doru 22 august 2011 at 9:12

DRAGA SORINE,
Sint aproape, tottal de acord cu tine, cu „mici”exceptii….. Ce-ti raspunde Dorin, nu-ti da de gindit???!! Am „plecat” din Romania, intr-o noapte de noiembrie, pe o camera de masina, acum 32,5 ani….Am lasat, acolo, numai OAMENI !!!!Acum ma duc, cam la 2 ani, (anul asta am stat 5 luni!!), si gasesc NUMAI GUNOAIE !!! Oare de ce??!! Ce v-a facut asa???!! Pling, de cite ori , intilnesc un roman aici….(in ochii vostri , sint prost, sau fraier..!), si ma doare sufletul, cind vad ca cei veniti recent( de 20 de ani incoace), fura , mint etc.. DE CE ????

dolfi 22 august 2011 at 13:35

iti raspund eu de ce… Dupa infometarea generala din anii 80, a fost programata indobitocirea masiva pentru pregatirea omului „nou” democrat-consumator docil. Au inceput cu telenovelele, emisiiunile de prost gust copiate dupa vestici, denigrarea culturii si a bunului simt in general si inlocuirea lor cu gunoi= manele si „senzational”. Radio Erevan a devenit „cercetatorii britanici” iar teleenciclopedia a devenit „stirile de la ora 5”.

sorin 22 august 2011 at 14:27

Eu nu stiu cine sint oamenii aia veniti de(20 de ani incoace)care minte si fura
pentru ca eu nu locuiesc printre gunoaie si nici nu ma bag in seama cu orice gunoi (poate ar trebui sa mai schimbi anturajul), iar daca sint romani care mint si fura nu mi-e frica ca mint mai mult ca strainii sau ca iubitii nostri conducatorii si nici nu mi-e frica ca fura asa de mult cit au furat altii din Romania in ultimii 20 de ani inclusiv strainii. Si pe mine ma doare sufletul ca ne-au furat sau(ne-a luat fara voia noastra)toate resursele Romaniei si tot ce era bun si de valoare si ne-au mintit cum au vrut ei. OARE DE CE?
Sau CU CE? sintem noi romani mai mincinosi si mai hoti ca altii,CU CE?.
Sau vrei sa-mi spui ca nu ai intilnit traficantii de droguri, criminali, violatori gunoaie de toate felurile,nespaltii s.a, printe stainii si numai noi romanii sintem aia rai? Eu cred ca oameni ca tine ar trebui sa-si bage mintile-n cap si sa inveti sa-i respecti pe romani daca vrei sa fi respectat si sa nu crezi ca daca ai plecat de 32 ani din tara esti cu ceva mai inteligent sau mai bun decit altul care a plecat acum 20 de ani sau care nu a plecat deloc si la fel ca tine ar trebui si strainii sa invete sa RESPECTE daca vor sa fie RESPECTATI pentru ca noi nu sintem nici prosti si nici nespalati

alba/neagra 21 august 2011 at 13:58

Chiar te cheama Badila Ciprian? Si esti PDL-ist?

gicu123 22 august 2011 at 16:09

Nea` Hantulescule nu prea te-ai gandit la ce ai specificat in acest articol….. In primul rand militarii romani nu au fost obligati sa mearga pe fronturi straine…… doar cine a vrut a mers !!!!!! In al doilea rand……oare chiar nu mai exista nici o statiune balneara in tara asta?????? Al treilea rand….. izolarea fata de celelalte state ale Europei, ar insemna pentru noi, o tara cu o economie de 2 bani si dependenta de celelalte tari, pur si simplu un dezastru…. Al patrulea rand…… FMI ne-a recomandat si nu ne-a ordonat ce sa facem cu tara noastra……. toata responsabilitatea reveniindu-i guvernului….. Al cincilea rand…..ziceai de Croatia…… plajele lor sunt un dezastru, cu exceptia a 2-3…… sunt poluate, ai dreptate nu de oameni, ci de colosii industriali, in special din metalurgie….

Comentariile sunt oprite