Rămâi conectat

Actualitate

„Lumea văzută cu ochii tăi”

Publicat

în

Kronospan lansează şi anul acesta concursul naţional de fotografie „Lumea văzută cu ochii tăi”. Prin acest concurs compania îşi doreşte să încurajeze şi să promoveze  artiştii pasionaţi de fotografie. Concursul se va finaliza prin acordarea unor premii în valoare de 3.000 euro. Competiţia urmăreşte să selecţioneze cele mai bune fotografii pe o temă dată, fotografii care vor fi apoi folosite pentru materialele publicitare pe care, la fiecare sfârşit de an, Kronospan le pregăteşte pentru clienţi şi colaboratori: calendar, planner, triptic. Aceste materiale vor purta semnătura fotografului şi vor fi distribuite tuturor clienţilor şi colaboratorilor Kronospan – peste 1.000 de firme de mobilă, arhitectură, design interior, dealeri, magazine de bricolaj, autorităţi, facultăţi, ONG-uri, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Anul acesta, concursul propune trei teme: „Reverii urbane”, „Peisaje” şi o temă liberă. Fiecare participant va trimite, până la data de 15 octombrie 2011, 13 fotografii – 12 dintre acestea vor ilustra fiecare lună a anului, iar a 13-a va reprezenta fotografia de pe copertă. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maximum două seturi complete de câte 13 fotografii. Toate fotografiile vor avea ataşat un comentariu al autorului care să conţină numele fotografiei şi o scurtă descriere. Înscrierea se face on-line, la adresa www.kronospan.ro, la secţiunea Concurs Foto şi tot acolo poate fi găsit şi regulamentul de participare la acest concurs. Juriul, alcătuit din doi reprezentanţi ai Kronospan şi doi artişti plastici şi fotografi de excepţie din New York, Sasha Meret şi Max Tzinman, vor desemna fotografiile câştigătoare, între 15 şi 22 octombrie 2011.
La ediţia din 2010 a concursului, peste 200 de lucrări au intrat în competiţie, câştigătorii premiilor fiind Claudiu Păduroiu, Octavian Radu Topai şi Lazsko Robert. Cei trei au avut ocazia de a-şi expune lucrările în cadrul Festivalului Etnovember 2010, în Aula Universităţii Transilvania, expoziţia lor alăturându-se altor expoziţii tematice: de design, mobilier, grafică şi fotografie.
Anul acesta, Kronospan va organiza de asemenea o expoziţie cu toate fotografiile câştigătoare. Ediţia de anul acesta a Concursului naţional de fotografie beneficiază de sprijinul Asociaţiei „Depoul de Artă Urbană”. „Depoul de Artă Urbană” aduce arta în mijlocul comunităţii şi o foloseşte ca unealtă transformatoare şi mijloc de comunicare, pentru a apropia braşovenii de instituţiile locale. Kronospan are deja un parteneriat cu „Depoul de Artă Urbană”, care s-a concretizat în colaborări diverse de-a lungul ultimului an. Potrivit declaraţiei directorului Relaţii Publice Kronospan, Oana Bodea, „promovarea artei şi a artiştilor, a valorilor, tradiţiei şi a culturii româneşti reprezintă o constantă a politicii de responsabilitate socială a Kronospan. Ne-am implicat în proiecte diverse, de la teatru la publicarea de cărţi sau albume de artă. Concursul naţional de fotografie este un proiect care a debutat anul trecut şi a avut un real succes. Scopul nostru este să promovăm în special tinerii artişti, dar nu ne limităm doar la ei. Anul acesta vom promova mai mult concursul la nivelul facultăţilor şi liceelor de specialitate”.
lSasha Meret şi Max Tzinman
Mai puţin cunoscut în România, Sasha Meret a colaborat peste 20 de ani ca ilustrator săptămânal la publicaţii cum ar fi The New York Times, International Herald Tribune, Washington Post şi a ilustrat cărţi pentru prestigioase edituri. Lucrările lui Sasha Meret pendulează între figurativ şi abstract şi reflectă propriile explorări spirituale. Foarte cunoscute în Statele Unite ale Americii, China, Japonia şi Europa, lucrările lui fac parte din colecţii precum Pfizer, Sony Corporation, Joyce-Gilmore Mertz Foundation, Pall Corporation, Muzeul Naito, Fundaţia Art Lin YuNu, Fundaţia Culturală Română, Queens Museum, cât şi din colecţii de corporaţii şi particulare din SUA, Franţa, Japonia, Belgia, Olanda, Germania, Suedia şi Norvegia.
Max Tzinman s-a născut în România şi a trăit în Israel şi Canada, expunându-se astfel unei multitudini de culturi care i-au influenţat filozofia şi arta. De profesie arhitect, Max Tzinman se mută în New York şi se întoarce la marea sa dragoste, arta, având expoziţii de fotografie în cele mai mari oraşe ale lumii. Artistul încearcă, prin lucrările sale, să pună în evidenţă valorile intrinseci şi uneori contradictorii ale aspectelor surprinse în fotografiile sale, pentru a crea o realitate paralelă, mai profundă. (A.D.T.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Suntem tot mai îndatorați: Datoria publică a României stă peste pragul de 50% din PIB

Publicat

în

Suntem tot mai îndatorați: Datoria publică a României stă peste pragul de 50% din PIB

Datoria publică a României a stat și în luna martie peste pragul de 50% din Produsul Intern Brut (PIB), pentru a treia lună la rând.

Legea responsabilității fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii și trebuie să înghețe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB.

Datoria guvernamentală s-a situat la 50,3% din PIB, la sfârșitul lunii martie 2022. În ianuarie, ea s-a situat la nivelul de 50,2% din PIB, iar în februarie la 50,6% din PIB.

Elit - Gustul Desăvârșit

În precedentele două luni, Ministerul Finanțelor explica faptul că împrumutul de 1,9 miliarde de euro sub formă de prefinanțare din PNRR a avut un impact asupra nivelului datoriei publice.

Care sunt obligațiile Guvernului dacă datoria publică a României depășește pragul de 50% din PIB

Legea responsabilității fiscal-bugetare stabilește că, în cazul în care datoria publică depășește anumite praguri, Guvernul trebuie să vină cu o serie de măsuri.

Astfel, în cazul în care datoria publică depășește 50% din PIB, Guvernul trebuie să prezinte public și să aplice, în cel mai scurt timp, un program pentru reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut. Programul va cuprinde, fără a se limita la acestea, și măsuri care determină înghețarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public, conform legii.

Reamintim că salariile în sectorul public sunt înghețate în 2021 la nivelul din decembrie 2020. Cu toate acestea, cheltuielile totale privind salariile pot crește, datorită faptului că se majorează numărul de salariați sau se acordă prime sau plăți ocazionale.

Ce se întâmplă dacă datoria publică trece de pragul de 50% din PIB

Legea responsabilității fiscal-bugetară stabilește o serie de praguri pentru datoria publică, care, dacă sunt depășite, vin cu o serie de măsuri de pus în practică de către Guvern, astfel:

  • dacă datoria publică depășește 45% din produsul intern brut, dar se situează sub 50% din produsul intern brut: Ministerul Finanțelor Publice prezintă Guvernului un raport privind justificarea creșterii datoriei și prezintă propuneri pentru menținerea acestui indicator la un nivel sustenabil
  • dacă datoria publică depășește 50% din produsul intern brut, dar se situează sub 55% din produsul intern brut:
  1. Guvernul prezintă public și aplică în cel mai scurt timp un program pentru reducerea ponderii datoriei publice în produsul intern brut;
  2. programul cuprinde, fără a se limita la acestea, și măsuri care determină înghețarea cheltuielilor totale privind salariile din sectorul public;
  • dacă datoria publică depășește 55% din produsul intern brut, dar se situează sub 60% din produsul intern brut:
  1. se iau toate măsurile prevăzute dacă datoria publică depășește 50% din produsul intern brut;
  2. Guvernul inițiază măsuri care să determine înghețarea cheltuielilor totale privind asistența socială din sistemul public;
  • dacă datoria publică depășește 60% din produsul intern brut:
  1. se aplică măsurile prevăzute dacă datoria publică depășește 55% din produsul intern brut;
  2. Guvernul inițiază și aplică un program de reducere a datoriei publice, astfel: datoria publică se va reduce cu o rată medie de 5% pe an;

„Primul ministru ar trebui să vină în fața Parlamentului cu un plan de redresare economică. Este explicit în lege, când se depășește datoria de 50% și să recunoască că toate veniturile românilor vor fi înghețate”, afirma liderul PSD Marcel Ciolacu, anul trecut, în contextul în care existau și atunci discuții despre depășirea acestui prag, lucru evitat „la mustață”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Copiii din centrele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat sinceritatea. Aspectele importante ale acestei virtuți în societate

Publicat

în

FOTO| Copiii din centrele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat sinceritatea. Aspectele importante ale acestei virtuți în societate

În cadrul „Sărbătorilor copilăriei”, copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat, în perioada 9-13 mai, sinceritatea.

În cea de a doua săptămână a lunii mai, atenția copiilor din așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, dar și atenția elevilor înscriși în proiectul „Prin Educație Spre Vocație!” s-a focusat pe tematica sincerității. Aceasta le-a fost prezentată copiilor ca un mod de exprimare a adevărului despre propriile noastre gânduri și sentimente.

Prin intermediul activităților desfășurate în această perioadă, sinceritatea a fost văzută ca o caracteristică absolut necesară pentru dezvoltarea durabilă a legăturilor sociale. Din acest motiv, cei mici și-au însușit cunoștințe legate de caracterul indispensabil al sincerității în relațiile interumane. Totodată, s-au făcut cunoscute aspectele importante ale acestei virtuți în societate și recompensele pe care aceasta le oferă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Copiii au participat la activități în cadrul cărora au prezentat o calitate pe care o dețin și pe care o consideră importantă. Scopul acestor activități a fost ca fiecare copil să fie sincer, în primul rând, față de propria lui persoană, ca mai apoi, să fie sincer și față de cei de care este înconjurat.

Cristina Costan, cadru didactic la Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, a surprins câteva momente importante din această săptămână: „În această săptămână am discutat despre sinceritate, o valoare care este mult râvnită și destul de greu de atins de mulți dintre noi. Am desfășurat activități tematice, printre care și activitatea care poartă denumirea „Ce îmi place mie!” prin intermediul căreia am descoperit modul în care se văd copiii, un mod chiar real, destul de sever de a se vedea. De asemenea, am desfășurat jocuri prin care ei s-au cunoscut mai bine, dar prin care și-au cunoscut și colegii”.

Cornelia Milea, învățătoarea în cadrul Școlii Gimnaziale Demetriu Radu” Rădești a subliniat importanța lecturii și morala pe care fiecare istorisire le oferă. „În perioada 9-13 mai am evidențiat săptămâna sincerității, săptămâna adevărului, săptămâna introspecției, a autocunoașterii. Activitățile s-au pretat la copii, care sunt în primii pași în a spune adevărul, pentru că nu poate să-l îmbrace într-o formă falsă. Lectura despre sinceritate a conținut și exemple opuse, despre minciună și a surpins efectele ambelor situații asupra relațiilor noastre.”

În cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Șona, prins MANGĂ de beat la volan, de polițiști: Ce alcoolemie avea

Publicat

în

Bărbat din Șona, prins MANGĂ de beat la volan, de polițiști: Ce alcoolemie avea

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 19.45, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare