Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ludovic Orban (re)desemnat premier de către Klaus Iohannis. Votul de învesitură urmează să aibă loc mâine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ludovic Orban (re)desemnat premier de către Klaus Iohannis. Votul de învesitură urmează să aibă loc mâine

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor politici că îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, după retragerea lui Cîțu. La ora 17 conducerea parlamentului se va reuni pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor, respectiv pentru votul de învestitură.

Conform unor surse politice, atât votul de încesitură, cât și votul urmează să aibă loc mâine, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu COVID-19, el având mai multe întâlniri cu lideri și parlamentari ai PNL.

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu totul și cu totul nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Orban cel mai probabil va prezenta programul de guvernare prin videoconferință.

Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate.

Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 1. El a făcut aceste anunțuri după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, fiind primul parlamentar depistat.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea