Ludovic Orban (re)desemnat premier de către Klaus Iohannis. Votul de învesitură urmează să aibă loc mâine

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Ludovic Orban (re)desemnat premier de către Klaus Iohannis. Votul de învesitură urmează să aibă loc mâine

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor politici că îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, după retragerea lui Cîțu. La ora 17 conducerea parlamentului se va reuni pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor, respectiv pentru votul de învestitură.

Conform unor surse politice, atât votul de încesitură, cât și votul urmează să aibă loc mâine, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv cu COVID-19, el având mai multe întâlniri cu lideri și parlamentari ai PNL.

ELIT

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu totul și cu totul nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Orban cel mai probabil va prezenta programul de guvernare prin videoconferință.

Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate.

Toți membrii BPN al PNL se vor izola la domiciliu, a anunțat Ludovic Orban. Premierul a anunțat că toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze și că el se va izola la Vila Lac 1. El a făcut aceste anunțuri după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, fiind primul parlamentar depistat.

Surse: Digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419