Rămâi conectat

Actualitate

Ludovic Orban, despre reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a anunțat, vineri, că slujbele religioase în interiorul lăcașelor de cult s-ar putea relua „in viitorul apropiat”, cu respectarea unor măsuri și cu participarea unui număr restrâns de persoane. Acesta mai spune că nu vor intra jandarmi în interiorul bisericii pentru a face verificări, acesta așteptându-se la „autoreglementare”.

Întrebat, vineri, la Oradea, când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, premierul a afirmat că este posibil acest lucru „în viitorul apropiat, în funcție de evoluția epidemiei”.

„Este prevazută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezența omului alături de Dumnezeu, în special în biserică și indiferent de religia pe care o are fiecare cetățean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban.

El a adăugat că se vor putea oficia slujbe în interiorul lăcașelor de cult, respectând reguli de distanțare fizică.

„Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând în interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Orban.

El a susținut că în urma discuțiilor cu reprezentanții cultelor a constatat ca „există clar o atitudine responsabilă” în această privință și că in viitorul apropiat se vor putea relua ceremoniile în interior, cu un număr limitat de persoane.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea