Ludovic Orban, despre reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor.”

Ludovic Orban, prim-ministrul României, a anunțat, vineri, că slujbele religioase în interiorul lăcașelor de cult s-ar putea relua „in viitorul apropiat”, cu respectarea unor măsuri și cu participarea unui număr restrâns de persoane. Acesta mai spune că nu vor intra jandarmi în interiorul bisericii pentru a face verificări, acesta așteptându-se la „autoreglementare”.

Întrebat, vineri, la Oradea, când vor fi reluate slujbele religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, premierul a afirmat că este posibil acest lucru „în viitorul apropiat, în funcție de evoluția epidemiei”.

ELIT

„Este prevazută în planul nostru deschiderea bisericilor pentru oficierea de slujbe în interiorul bisericii. Eu sunt un om credincios, cred cu adevărat că este importantă prezența omului alături de Dumnezeu, în special în biserică și indiferent de religia pe care o are fiecare cetățean, pregătim redeschiderea bisericilor”, a explicat Ludovic Orban.

El a adăugat că se vor putea oficia slujbe în interiorul lăcașelor de cult, respectând reguli de distanțare fizică.

„Va depinde în mare măsură de autoreglementarea din partea bisericii privitor la respectarea regulilor. Nu o să vedem jandarmi intrând în interiorul bisericii să stea să verifice, asta e o chestiune de autoreglementare”, a precizat Orban.

El a susținut că în urma discuțiilor cu reprezentanții cultelor a constatat ca „există clar o atitudine responsabilă” în această privință și că in viitorul apropiat se vor putea relua ceremoniile în interior, cu un număr limitat de persoane.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...