Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările de construcție a Autostrăzii Sebeș – Turda vor demara, cel mai devreme, în luna septembrie 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

harta-autostrada--sebes-turda-rosuÎntr-o conferinţă de presă Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, a prezentat ultimele date referitoare la începerea lucrărilor la tronsonul de autostradă Sebeş-Turda.

În urma unei discuţii dintre vicepreședintele Consiliului Județean Alba și ministrul Marilor Proiecte – Dan Şova, am aflat calendarul lucrărilor la viitoarea autostradă. Astfel, în vederea urgentării procedurilor privind stabilirea definitivă a câștigătorilor licitației pentru viitoarea autostradă, ministrul Dan Șova va transmite Curții de Apel București o adresă scrisă prin care va solicita judecarea cu celeritate a contestațiilor, motivând acest gest cu urgența pe care o reprezintă investiția și riscul ca finanțarea să fie pierdută dacă beneficiarul, respectiv CNADNR, nu se va încadra în termenul de execuție convenit cu Comisia Europeană.

Astfel, potrivit planului ministrului, până la 20 martie 2014 se preconizează că Justiția va da o  hotărâre finală privind contestaţiile depuse de firmele care au pierdut licitaţia.

La 1 aprilie, ministrul intenționează să dea ordinul de începere al lucrărilor, iar la 1 mai să înceapă să curgă termenul de 4 luni dedicate fazei de proiectare. În aceste condiții, în luna septembrie a acestui an, vor începe efectiv lucrările de construcție a celor patru loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda. Termenul de finalizare a proiectului este de 14 luni.

Potrivit experienței constructorilor care au lucrat la Autostrada Orăștie –Sibiu, lucrările la viitoarea autostradă vor dura cel puțin doi ani, cea mai optimistă perspectivă pentru deschiderea circulației rutiere pe A10 Sebeș-Turda, fiind sfârșitul anului 2016.

În prezent, CNADNR reevaluează ofertele pentru lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, după ce CNSC a respins câștigătorul desemnat inițial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea