Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, singura formație din Alba în topul academiilor fotbalistice din România, locul 81

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Federația Română de Fotbal a dat publicității topul celor mai bune academii de copii și juniori în 2023, iar singura formație din județul Alba este LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, clasată pe poziția a 81-a, intrată în premieră în acest top.

Conform FRF, ediția 2023 a proiectului, cea de-a cincea, adună un total de 115 cluburi participante în competițiile de juniori FRF, cu 65 mai multe față de anul precedent! Podiumul este alcătuit, ca și în 2022, de Farul Constanța (95.7 puncte), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (89.5) și FCSB (88.6). Cel mai mult au progresat, față de 2022, ACP 3 Kids Sport (+25.9 puncte), CS Dinamo (+19.8 puncte) și ASC Daco-Getica București (+19 puncte).

Gruparea din “Arini” a strâns 34.6 puncte. În 2023 după ce a devenit campioană în Seria 8 la Under 17, echipa LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș (antrenor Doru Oancea) a fost scoasă din competiție de gruparea maramureșeană Gloria Tăuții Măgherăuș (locul secund în Seria 9 și a 79-a în topul național), care a acces în sferturile de finală. Anul trecut, la Under 19, LPS Sebeș a fost de asemenea calificată în optimile de finală, elevii antrenorului Cosmin Groza pierzând în deplasare, 1-2 (1-0), cu Unirea Bascov, viitoarea campioană.

Pentru sezonul competițional 2023/2024, procedura privind clasificarea academiilor pentru copii și juniori din România se va efectua în mod obligatoriu pentru cluburile din celelalte categorii competiționale care doresc participarea în competițiile de juniori Liga de Tineret / Under 19 și Under 17 organizate de FRF în sezonul 2023/2024. Pentru a avea dreptul de participare în aceste competiții, cluburile trebuie să acumuleze un punctaj de minim 20 de puncte, urmare a procesului de Clasificare a Academiilor. Procedura de evaluare a academiilor acoperă 7 domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenile, fiecare cu mai multe categorii: strategie și filozofie (10,5 la sută), echipe și jucători (12,7), staff tehnic (19.5), staff suport (7,1), antrenamente și meciuri (9,2), infrastructură și facilități (20,5), rezultate (20,5).

Academia de Fotbal a CSM Unirea Alba Iulia, care în această vară trece prin transformări majore, și-a propus ca în următorii 3 ani să ajungă în primele 20 de academii la nivel național, un deziderat ambițios. Spre comparație, în 2023, Politehnica Iași – situată pe locul 22, are punctajul 76.5.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea