Ziarul Unirea

Lovitură pentru CSM București: Volei Alba Blaj i-a „furat” libero-ul, Suzana Cebic semnând cu echipa lui Darko Zakoc!

Volei Alba Blaj a achiziționat o jucătoare exponențială pentru campionatul Românei, înregimentând-o pe Suzana Cebic libero-ul sârb ce sezonul trecut a apărat culorile echipei CSM București, câștigătoarea eventului național în ediția precedentă.

Este o mutare excelentă pe piața transferurilor reușită de vicecampioana Europei, una cu dublu impact, atât pentru Volei Alba Blaj, cât și pentry rivala CSM București.

ELIT

Înaintea sezonului 2017-2018 petrecut în Capitală, sârboaica a evoluat pentru CSM Târgoviște doi ani și jumătate, iar o jumătate de sezon, în 2015, a jucat la o formație din China.

Cu CSM Târgoviște a cucerit Cupa României, Supercupa României, a devenit de două ori vicecampioană a României și a ocupat locul 3, la sfârșitul ultimul campionat. O altă formație la care a mai evoluat Suzana în țara noastră a fost CSU Metal Galați. Cariera sa este una fabuloasă. Nu mai puțin de zece ani a făcut parte din lotul naționalei Serbiei, reprezentativă cu care a câștigat de două ori Liga Europei și o dată Campionatul European. De asemenea, până acum, are peste 25 de medalii câștigate la echipele unde a evoluat, zece din aur. Suzana Cebic a primit și trei titluri individuale. În 2006 a fost desemnat cel mai bun libero din lume, la fel cum a fost desemnată şi în 2011, la Campionatul European. În schimb, în 2013, a obținut titlul de “cea mai bună jucătoare pentru preluare”.

*Volei Alba Blaj, în premieră cu doi libero

Liberoul sârb revine, după 12 ani, sub comanda lui Darko Zakoč, cel care i-a oferit debutul în voleiul profesionist, la OK Jedinstvo Užice. Născută la data de 9 noiembrie 1984, Suzana Ćebić (1,67 m) a fost, timp de mai bine de 10 ani, liberoul naţionalei Serbiei, cu care a câştigat titlul de campioană europeană (2011) şi a devenit vicecampioană olimpică în 2016, acestea fiind cele mai importante succese de la naţională, de unde s-a retras, în 2017.

Astfek, pentru prima dată de când activează în elita voleiului românesc, Volei Alba Blaj va avea în efectiv două jucătoare ce pot evolua pe postul de libero: Marina Vujovic (ce va reveni la antrenamente în toamnă, după o absență ce a contat enorm în parte secundă a sezonului) și nou-venita Suzana Cebic.

Volei Alba Blaj este a patra echipă din România la care va juca Suzana Ćebić, după Metal Galaţi (campioană naţională în 2010), CSM Târgovişte (vicecampioană în 2016 şi câştigătoare a Cupei României 2016, locul trei în 2017) şi CSM Bucureşti (campioană şi câştigătoare a Cupei României în 2018). „Clubul nostru îi doreşte Suzanei Ćebić să aibă aceleaşi evoluţii din ultimii ani, când jocul ei a pus echipa noastră în dificultate, astfel încât, împreună, să ne îndeplinim obiectivele pentru sezonul viitor: câștigarea titlului național și a Cupei României și depășirea fazei grupelor Ligii Campionilor!„, anunță pe pagina de facebook Volei Alba Blaj.

Până acum, CSM Volei Alba Blaj a confirmat, pentru sezonul 2018/2019, trei jucătoare: Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe şi Suzana Ćebić, alte două certitudini fiind Marina Vujovic și Ramona Rus.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

În barajul de salvare: CS Ocna Mureș și Industria Galda

CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos și-au aflat adversarii din barajele de menținere/ promovare, ce vor avea loc… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro