Rămâi conectat

Sport

Lovitură pentru CSM București: Volei Alba Blaj i-a „furat” libero-ul, Suzana Cebic semnând cu echipa lui Darko Zakoc!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a achiziționat o jucătoare exponențială pentru campionatul Românei, înregimentând-o pe Suzana Cebic libero-ul sârb ce sezonul trecut a apărat culorile echipei CSM București, câștigătoarea eventului național în ediția precedentă.

Este o mutare excelentă pe piața transferurilor reușită de vicecampioana Europei, una cu dublu impact, atât pentru Volei Alba Blaj, cât și pentry rivala CSM București.

Înaintea sezonului 2017-2018 petrecut în Capitală, sârboaica a evoluat pentru CSM Târgoviște doi ani și jumătate, iar o jumătate de sezon, în 2015, a jucat la o formație din China.

Cu CSM Târgoviște a cucerit Cupa României, Supercupa României, a devenit de două ori vicecampioană a României și a ocupat locul 3, la sfârșitul ultimul campionat. O altă formație la care a mai evoluat Suzana în țara noastră a fost CSU Metal Galați. Cariera sa este una fabuloasă. Nu mai puțin de zece ani a făcut parte din lotul naționalei Serbiei, reprezentativă cu care a câștigat de două ori Liga Europei și o dată Campionatul European. De asemenea, până acum, are peste 25 de medalii câștigate la echipele unde a evoluat, zece din aur. Suzana Cebic a primit și trei titluri individuale. În 2006 a fost desemnat cel mai bun libero din lume, la fel cum a fost desemnată şi în 2011, la Campionatul European. În schimb, în 2013, a obținut titlul de “cea mai bună jucătoare pentru preluare”.

*Volei Alba Blaj, în premieră cu doi libero

Liberoul sârb revine, după 12 ani, sub comanda lui Darko Zakoč, cel care i-a oferit debutul în voleiul profesionist, la OK Jedinstvo Užice. Născută la data de 9 noiembrie 1984, Suzana Ćebić (1,67 m) a fost, timp de mai bine de 10 ani, liberoul naţionalei Serbiei, cu care a câştigat titlul de campioană europeană (2011) şi a devenit vicecampioană olimpică în 2016, acestea fiind cele mai importante succese de la naţională, de unde s-a retras, în 2017.

Astfek, pentru prima dată de când activează în elita voleiului românesc, Volei Alba Blaj va avea în efectiv două jucătoare ce pot evolua pe postul de libero: Marina Vujovic (ce va reveni la antrenamente în toamnă, după o absență ce a contat enorm în parte secundă a sezonului) și nou-venita Suzana Cebic.

Volei Alba Blaj este a patra echipă din România la care va juca Suzana Ćebić, după Metal Galaţi (campioană naţională în 2010), CSM Târgovişte (vicecampioană în 2016 şi câştigătoare a Cupei României 2016, locul trei în 2017) şi CSM Bucureşti (campioană şi câştigătoare a Cupei României în 2018). „Clubul nostru îi doreşte Suzanei Ćebić să aibă aceleaşi evoluţii din ultimii ani, când jocul ei a pus echipa noastră în dificultate, astfel încât, împreună, să ne îndeplinim obiectivele pentru sezonul viitor: câștigarea titlului național și a Cupei României și depășirea fazei grupelor Ligii Campionilor!„, anunță pe pagina de facebook Volei Alba Blaj.

Până acum, CSM Volei Alba Blaj a confirmat, pentru sezonul 2018/2019, trei jucătoare: Mariya Karakasheva, Sonja Newcombe şi Suzana Ćebić, alte două certitudini fiind Marina Vujovic și Ramona Rus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea