Rămâi conectat

Sport

Locul 6 la o competiţie de atletism din Milano de peste 280 de kilometri, pentru albaiulianul proaspăt căsătorit, Andrei Nana

Publicat

în

Pe 29 si 30 martie, atletul romano-american Andrei Nana a participat în competiţia de atletism UltraMilano-Sanremo, în Italia şi s-a clasat locul 6. Competiţia a început în 1906 ca şi o cursa de maşini, dar doar 2 din cele 32 de echipaje de la linia de start au reuşit să termine cursa. 

Pentru a continua idea de competiţie în anii următori, lumea sportului a pus întrebarea dacă distanţa v-a putea fi acoperită cu bicicleta şi astfel în 1907 s-a născut „Classicissima” cursa ciclista Milano-Sanremo. Pentru mai mult de 100 de ani cursa ciclista a captivat spectatorii în toată lumea şi a împins limitele atleţilor. Astfel s-a pus întrebarea, daca această distanţă poate fi parcursa prin alergare fără oprire. 53 de ultra atleţi din 17 ţări au fost invitaţi să răspundă la aceasta întrebare, printre care şi romanul-american Andrei Nana. În 29 martie la ora 5 dimineaţa s-a dat startul la ceea ce a devenit cea mai lunga cursă de ultra atletism din Europa, UltraMilano-Sanremo cu o distanta totala de 282,7 kilometri. Andrei a terminat competiţia pe locul 6 cu un timp de 38 de ore, 22 minute si 26 secunde. Andrei ne-a declarat ca scopul vizitei sale în Italia a fost împărţit în două: cursa de atletism şi nunta cu logodnica lui Claire într-o ceremonie privata la Palatul Regal, oficiata de primarul oraşului Milano, Giuliano Pisapia. La competiţie a fost însoţit apoi de soţia lui, de sora lui Ioana Nana si de logodnicul acesteia, Alex care au format echipa de suport. Andrei a concurat la 21 ultramarathone (competiţii de ultra-atletism cu distante de peste 160 kilometri sau de 24 ore), incluzând Spartathlonul în Grecia, considerat competiţia de elită în lumea ultra atletismului.

Andrei s-a născut în Alba-Iulia şi acum este stabilit in Miami, Florida unde lucrează ca avocat specializat pe contracte. Acesta se antrenează între 30 si 40 de ore pe săptămână şi participă ca amator deoarece doreşte să arate ca succesul pe plan personal poate fi obţinut de oricine prin sacrificii, atât pe plan sportiv, cât şi pe plan profesional şi de familie. În viitor Andrei speră să poată ajuta şi vedea în România o dezvoltare mult mai mare a atletismului şi in general să încurajeze cât mai mulţi oameni la orice vârstă să practice atletismul şi să muncească la împlinirea viselor individuale.

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 1-1 (1-1) | Remiză cu goluri în derby-ul de sub Drăgana

Publicat

în

În derby-ul sub Drăgana, un duel între formațiile de pe podiumul Seriei a 9-a, Metalurgistul Cugir și Unirea Ungheni, scorul a fost 1-1 (1-1).

Formaţia din judeţul Mureş a deblocat tabela în minutul 13. Astafei a fost omul potrivit la locul potrivit, deviind decisiv din apropiere, la capătul unei acţiuni inspirate a oaspeţilor. Egalitatea pe tabelă a fost restabilită în minutul 29, când Birtalan şi-a pus semnătura pe un autogol după o centrare a lui Şaucă.

După un prin sfert de oră dominat de oaspeţi, au urmat 30 de minute ale primei reprize controlate de cugireni, care au ratat 3 ocazii de gol, prin Şaucă, M. Lupu şi Vitinha.

Electrica Furnizare Discount

În repriza secundă raportul ocaziilor mari a fost, de asemenea favorabil gazdelor. M. Lupu – în două rânduri, Al. Rus şi Şuteu au irosit şanse mari de a înscrie pentru amfitrioni. În replică, Astafei ar fi putut izbuti „dubla” cu o lovitură de cap din 4 metri care i-a prilejuit o paradă senzaţională portarului R. Opric.

Prin jocul prestat sub Drăgana cele două combatante au dovedit cu prisosinţă că îşi merită poziţiile fruntaşe ocupate în clasament.

S-a tras cortina peste acest an cu o confruntare interesantă între echipe calificate deja în play-off, formații ce traversează perioade excelente: “roș-albaștrii” câştigaseră toate cele 5 jocuri anterioare din retur (au acumulat mai multe puncte după 14 etape raportat la stagiunea anterioară) și aveau 6 succese la rând pe teren propriu, iar trupa din Mureș a strâns 16 puncte din ultimele 6 etape, când nu a cunoscut gustul eșecului. Experimentatul Victoraș Astafei, atacantul oaspeților, a fost principalul pericol pentru defensiva gazdă, acesta fiind golgheterul Seriei a 9-a, cu 16 reușite (propria echipă a marcat 35 de goluri).

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, Vlădia,  I. Grozav (74 P. Păcurar), Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Şt. Radu (87 Selagea), Nicula (46 Tănăsescu) –  Cocan (83 Şuteu), M. Lupu. Pe bancă: Perjeriu, S. Itu, L. Contra, Andriuc. Antrenor Lucian Itu – principal.

Unirea Ungheni: Vlasa – Bîrsan, Birtalan, S. Bucur, Fl. Pop – Iuga, Săvoaia, Toboşaru, Cîrloanţă – S. Culda, Astafei/cpt.; rezerve: Feier, Lackzo, L. Moldovan, R. Ganea, Potor, Zolyomi, Pogăcean, Istrate, Hăjmăşan, D. Petra. Antrenor Dan Stupar – principal, Ioan Adrian Pop – secund.

Arbitri: M. Dumitru (Piteşti) – R. Ghiciulescu (Lugoj), R. Svatsinka (Reşiţa); observatori: M. Lăzărescu (Tg. Jiu), I. Szekely (Cluj-Napoca)

foto: Cosmin Groza

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-1 (0-1) | Remontada uniristă pentru prima victorie pe teren propriu

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a obţinut prima victorie pe teren propriu din actuala ediţie a Ligii a 3-a de fotbal chiar la ultima apariţie din acest an în faţa propriilor suporteri: 2-1 (0-1) cu Sticla Arieşul Turda.

Partida a contat pentru runda a 15-a a Seriei a 9-a din eşalonul terţ.

Echipa albaiuliană a remontat spectaculos şi s-a impus pe deplin meritat.

Electrica Furnizare Discount

Turdenii au deschis scorul în minutul 13, când Vereş a finalizat la capătul unei acţiuni personale impetuoase. Replica a venit imediat de la Fetiţa (14), care a reluat puţin pe lângă bara din stânga portarului Onciu. Paleoca putea face 2-0 pentru vizitatori în minutul 20, însă a şutat puţin pe lângă după o acţiune personală.

Finalul primei reprize a fost controlat de gazde, care au ratat două mari ocazii de a înscrie, prin Backsi (38) – nu a reuşit să împingă mingea în plasă din „gura porţii” şi prin Pocol (39) – şut în forţă la colţul scurt.

Uniriştii au restabilit egalitatea în debutul mitanului secund după o greşeală gravă comisă în defensivă de vizitatori. Morariu (48), scăpat din marcaj, l-a învins pe portarul Onciu cu un şut la colţul lung, fructificând o centrare a lui Fetiţa. A fost al doilea gol stagional pentru jucătorul unirist. „Alb-negrii” au pus astfel capăt unei perioade lungi de „secetă” totală. Ei nu mai înscriseseră de aproximativ 640 de minute.

Turda nu a jucat nimic în repriza secundă (exceptând şansa de gol a lui Cimpoeşu din prelungiri) şi uniriştii au profitat la maximum de oportunitatea ivită. Giurgiu (80) a închis conturile dintr-o lovitură liberă executată din căciula careului mare. Giurgiu a trimis pe colţul portarului, găsindu-l nepregătit pe Onciu, ce a scăpat mingea în plasă.

Unirea: Bartok – Bârdea, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, Mocanu – Pocol (64 Sg. Tineiu), Dehelean (46 Haj), Mâlnă, Backsi (46 V. Codrea) – Cl. Morariu, Fetița. Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Lupea, Jurj, Oneț, An. Moldovan. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Sticla: Onciu – Chiș, Cimpoeșu, Cordoș/ cpt., Vereş – Fl. Dan, Budin, Salcău, Paleoca – G. Goronea, Dioșan. Pe bancă: Ursu, Pârv, Svichi, Saroși, Savu, Val. Marcu, Băeţan, Părţilă, Cobârzan. Antrenor Florin Pampea – principal.

Cartonaşe galbene: Fetiţa (18) / Dioşan (79)

Arbitri: R. Lădar (Zalău) – An. Pîslaru, A. Şuşcă (ambii din Arad); observatori: Ov. Tâlvan (Sibiu), I. Teodor (Tg. Mureş)

foto: Turda News

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Sport

FOTO: CS Hunedoara – CS Ocna Mureș 4-1 (2-1), în ultima rundă a anului | Liderul, victorie categorică în faţa ocnamureşenilor

Publicat

în

În ultima etapă a acestui sezon, pe Stadionul “Michael Klein”, s-a disputat partida dintre CS Hunedoara și CS Ocna Mureș. Gruparea de lângă furnale, lider al Seriei a 9-a din eșalonul terț, s-a impus cu 4-1 (2-1).

Hergheligiu (7), cu un şut care a căutat vinclul, obiectiv ratat însă de puţin, a semnat prima ocazie a disputei de la Hunedoara. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 27. Arnăutu a finalizat din ineriorul careului, după o respingere pe linia porţii la un şut al lui Da Motta. A fost o acţiune „letală” a amfitrionilor la care a mai participat şi L. Buş. Un şut al lui Simon (36), reţinut cu siguranţă de portarul oaspeţilor, a anticipat cumva majorarea avantajului amfitrionilor.

În minutul 39 Hergheligiu, golgheterul seriei a 9-a a eşalonului fotbalistic terţ, a transformat cu un siguranţă un penalty, ducând scorul la 2-0 pentru hunedoreni.  Cum s-a ajuns ca arbitrul de centru să arate punctul cu var? Portarul E. Mihai nu a putut reţine o minge centrată, s-a deplasat spre marginea careului şi l-a faultat pe L. Buş.

Electrica Furnizare Discount

Câteva minute mai târziu s-a dictat penalty la cealaltă poartă, după un henţ al lui Rodrigues. A transformat cu siguranţă Cioară, care a redus astfel din handicap. S-a ajuns, pe seama evenimentelor din primul mitan al jocului de la Hunedoara, să existe nu mai puţin de 4 lovituri de la 11 metri în 3 reprize consecutive din duelurile din campionat dintre Ocna Mureş şi Hunedoara.

Scorul a devenit 3-1 în minutul 48, când Rodrigues a reluat din apropiere după o fază de atac prelungită a gazdelor. Zece minute mai târziu, o minge şutată de la marginea careului de Hergheligiu s-a dus puţin pe lângă. În replică, Căt. Creţ (61), pătruns în careu, a finalizat cu un şut bun la colţul scurt o acţiune în flancul drept.

În minutul 70, portarul E. Mihai i-a refuzat lui Arnăutu şansa „dublei”, iar patru minute mai târziu Socaci a reluat spectaculos de la semidistanţă, însă balonul s-a dus peste poarta gazdelor.

În minutul 83, L. Buş, cu o reluare din apropiere, a stabilit scorul final: 4-1 pentru hunedoreni.

“Soda dragă” se mândrește cu faptul că este singura combatantă împotriva căreia trupa lui Florin Maxim, antrenor neînvins de doi ani, a pierdut puncte în acest sezon în care a luat 40 de puncte din 42 posibile. S-a întâmplat în turul campionatului, la Ocna Mureş, într-un duel terminat cu scorul de 1-1.

CS Hunedoara: Lefter – A. Vlad, Garutti, Rodrigues, Da Motta – Bedea, Mogoș, A. Dumitru, L. Buș/ cpt – Hergheligiu, Arnăutu. Pe bancă: D. Moldovan, R. Cristian, Bradu, Simon, Trășcan, Giura, F. Iacob. Antrenor Florin Maxim

CS Ocna Mureș: Ed. Mihai – Cunţan (90+1 Neşan) , Haiduc, D. Lupșan, Kiraly – Guț– Căt. Creț, Cl. Coltor (65 Cl. Marcu), Socaci/cpt, Hetea (65 Ov. Truţă) – Cioară (87 Moise). Pe bancă: A. Anghel, Pintilie, Casian. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund.

Cartonaşe galbene: Garutti (16), Fernandes (44), Da Motta (71) / Socaci (48), D. Lupşan (72)

Arbitri: M. Spînu (Bucureşti) – S. Pantea, An. Pantea (ambii din Arad); observatori: Cr. Rouă (Bumbești-Jiu), M. Zgovancu (Tg. Jiu)

Lucian DĂRĂMUȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare