Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| GREVA profesorilor: Aproape 500 de profesori și angajați din școlile din județ protestează astăzi în stradă, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIVE VIDEO| GREVA profesorilor: Aproape 500 de profesori și angajați din școlile din județ protestează astăzi în stradă, la Alba Iulia

Profesorii din județul Alba au ieșit în stradă în cursul zilei de astăzi, 29 mai 2023, într-un marș de protest pentru a-și face auzite vocile și a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă în sistemul de învățământ preuniversitar.

Potrivit informațiilor furnizate de Cârcoană Bogdan Petru, Vicepreședinte FSE Spiru Haret și Președinte al U.S.T.F.S.E. Spiru Haret Alba, pentru ziarulunirea.ro, evenimentul va începe la ora 10:30, iar traseul marșului va include destinații simbolice pentru județul Alba. Participanții se vor aduna în fața Prefecturii Alba, de unde vor porni către sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). De acolo, marșul se va îndrepta spre porțile Cetății Alba Carolina, continuând apoi spre Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, și se va încheia la Monumentul Unirii.

Citește și: Greva profesorilor: Ordonanță pentru salariile din învățământ, „ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele”

Se estimează că între 400 și 500 de profesori vor participa la marșul de protest, însă se așteaptă ca numărul să crească odată cu apropierea datei evenimentului. Membrii de sindicat ai F.S.E Spiru Haret- Uniunea Sindicală Spiru Haret Alba și Sindicatul Spiru Haret Alba sunt principalele organizații care vor fi prezente la marș. În plus, au fost invitate și sindicatele afiliate F.S.L.I.

Printre problemele semnalate de profesori se numără salarizarea necorespunzătoare, lipsa de dotări și resurse în școli, volumul mare de muncă și presiunea asupra cadrelor didactice.

Profesorii consideră că aceste aspecte afectează calitatea actului educațional și își doresc o îmbunătățire a condițiilor de lucru și recunoașterea meritelor lor în sistemul de învățământ.

Marșul de protest reprezintă o modalitate prin care profesorii doresc să-și aducă problemele în atenția publicului și autorităților. Prin mobilizarea în număr mare și prin manifestarea pașnică, aceștia speră să obțină sprijin și să genereze schimbări pozitive în sistemul de învățământ.

Este de așteptat ca marșul de protest să fie mediatizat și să atragă atenția asupra situației dificile cu care se confruntă profesorii în județul Alba. Prin unirea forțelor și exprimarea într-un mod organizat și responsabil, aceștia speră să devină factori de schimbare și să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă și a sistemului educațional în general.

Citește și: GREVA profesorilor: Ce le propune Guvernul pentru a se întoarce la cursuri

Marșul de protest al profesorilor din județul Alba reprezintă o voce colectivă puternică care solicită respect, recunoaștere și îmbunătățirea condițiilor de muncă în învățământul preuniversitar. Este de așteptat ca această acțiune să atragă atenția și să genereze discuții productive între autorități și sindicate pentru găsirea de soluții optime și crearea unui sistem educațional mai bun pentru toți actorii implicați.

„Vă așteptăm în număr cât mai mare! Uniți suntem puternici!”, a fost îndemnul lansat de Cârcoană Bogdan Petru, Vicepreședinte FSE Spiru Haret și Președinte al U.S.T.F.S.E. Spiru Haret Alba, pentru toate cadrele didactice și personalul din unitățile școlare din județul nostru, nemulțumite de tratamentul aplicat de Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea