Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

GREVA profesorilor: Ce le propune Guvernul pentru a se întoarce la cursuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GREVA profesorilor: Ce le propune Guvernul pentru a se întoarce la cursuri

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat miercuri despre greva profesorilor că dacă ritmul acestor negocieri, pentru că sunt negocieri în fiecare zi, va fi la fel, probabil săptămâna viitoare vor avea şi un acord cu sindicatele, informează News.ro.

Citește și: Greva profesorilor: Ordonanță pentru salariile din învățământ, „ca urmare a discuţiilor purtate cu sindicatele”

”În momentul de faţă se lucrează şi sunt lucruri concrete la care ministerele Educaţiei, Muncii, Finanţelor lucrează, acte normative care vor descrie în curând modalitatea de a asigura profesorilor veniturile solicitate. Sunt nişte negocieri care trebuie să ţină cont de solicitări. Trebuie să ţinem cont şi de posibilităţile pe care le avem pentru că oricine îşi spune că găseşte peste noapte o soluţie miraculoasă s-ar putea să te înşele”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Citește și: GREVA profesorilor din ALBA și din țară: Încep inspectoratele județene să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști? Situația din județul nostru

Ionuţ Stroe a arătat că trebuie să se ţină cont şi de un calendar pentru că nu se poate întâmpla peste noapte şi de un reper, 15 iulie, termenul limită până la care va fi adoptată legea salarizării unitare.

Liberalul a mai spus că se lucrează în fircare zi şi sunt negocieri. ”Avem toate argumentele de data aceasta să fim credibili şi cred că garanţia este faptul că tot ceea ce elaborăm o facem cu cei din zona sindicală”, a spus el.

Sugestie pentru profesori

Despre prelungirea grevei pe o perioadă lungă, Ionuţ Stroe a spus că protestul poate îmbrăca foarte multe forme. ”E absolut normal să protestezi dar poţi face un protest care să nu implice blocajul procesului de învăţământ, care să le asigure copiilor care aşteaptă examenele (..) să faci o grevă japoneză”, a explicat el.

”Din păcate procesul este blocat dar sperăm să îl deblocăm rapid. (..) Dacă ritmul acestor negocieri, pentru că sunt negocieri în fiecare zi, va fi la fel, probabil săptămâna viitoare vom avea şi un acord. Evident săptămâna viitoare, pentru că am spus clar, de asta depinde şi chestiunea politică. Până nu rezolvăm această problemă cu siguranţă nu vom trece mai departe în ceea ce priveşte negocierile sau discuţiile pe care le avem pe structura noului Guvern”, a mai spus Stroe.

”Vineri este reperul nostru, suntem optimişti şi sperăm ca până vineri să avem acest acord cu sindicatele”, a mai afirmat Ionuţ Stroe.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea