Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO, FOTO| PROTEST în fața Prefecturii din Alba Iulia: Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părinţii copiilor cu dizabilităti şi adulţii cu dizabilităti au ieșit în stradă, vineri, 8 februarie, în intervalul 10.00 – 13.00, în Alba Iulia, zona Prefectura şi în 18 judeţe din ţară (numărătoarea continuă) să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 şi să ceară modificarea acestuia.

Părinţii copiilor cu dizabilități și adulţii cu dizabilităti au ieșit în stradă, în Bucureşti și în tară, să conteste Proiectul de Buget pe 2019.

În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităti, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităţilor locale.

La Alba Iulia, aproximativ 20 de părinți, însoțiți de copilași, au protestat pașnic în fața Prefecturii. Oamenii au purtat banderole albe pe mâini și pancarte inscripționate cu lozinci. Scopul protestului a fost manifestarea dezaprobării în legătură cu măsurile ce prevăd eliminarea alocării financiare de la bugetul central pentru plata serviciilor sociale, protecția specială a copiilor din orfelinate, salariile și indenminațiile părinților de copii cu dizabilități.

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități adunați la Alba Iulia, solicită Guvernului României

-modificarea Proiectului de Buget pentru anul 2019 și asigurarea cheltuielilor de asistență socială și protecție specială (salariile și indemnizațiile asistenților personali, cheltuielile pentru serviciile destinate copiilor din orfelinate și adulților cu dizabilități din centrele rezidențiale), de la bugetul central, cu destinație specială, așa cum prevede legea 448/2006.

YouTube video

-înființarea Fondului pentru Dizabilitate, cu destinație fixă pentru programe de tranziție inserție pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, din sumele colectate de angajatorii publici și privați pentru neangajarea în muncă a persoanelor cu dizabilități.

-decontarea terapiilor și a tehnologiilor asistive pentru copii și adulți.

YouTube video

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire.

Judeţele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor şi/sau venirea la Bucureşti) Protestului „Nu Negociem Viaţa Copiilor Noştri şi a Adulţilor cu Dizabilități” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoşani, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Sibiu, Dolj, Ialomiţa, Brăila, Covasna, Timişoara, Buzău.

Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgenţă, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a adulţilor cu dizabilităţi din România.

Persoană de contact (local): Persoană de contact (naţional):

Catrinescu Rodica Maria Mădălina Turza

Presedinte Fondator Preşedinte Centrul European pentru

Asociatia Raul Cosmin Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

pentru copii si tineri cu dizabilitati Mama unei fetiţe cu dizabilitate

Telefon:+40766 669 332 Telefon: 0737 545 955

Email: [email protected] Email: [email protected]

[nggallery id=6740]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea