Rămâi conectat

Sport

Liga a IV-a: Industria Galda sărbătoreşte, Arena Alba Iulia s-a retras din campionat!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Dalia Sport - Arena Alba Iulia 86Arena Alba Iulia s-a retras din campionat cu două etape înainte de finalul Ligii a IV-a şi nu s-a prezentat la partida de astăzi de la Aiud, cu Olimpia.

Astfel, liderul Industria Galda de Jos poate sărbători deja câştigarea campionatului, din punct de vedere matematic şi participarea la barajul de promovare. Este un sfârşit dezamăgitor de stagiune în „fotbalul mic”

La baza acestei decizii a formaţiei patronate de fraţii Florea stau evenimentele petrecute miercuri, în Cupa României, la Daia Română. În minutul 83, David Florea (Arena) a fost lovit de o sticlă aruncată de un  suporter al propriei echipe, fiindu-i spart capul. S-a iscat o încăierare, în care au fost antrenaţi şi jucători ai Arenei. Echipa pregătită de Ştefan Fogoroşi a fost sancţionată financiar de Comisia de Disciplină a AJF Alba, iar Dalia Sport a „scăpat” doar cu un avertisment. Există posibilitatea ca în cursul săptămânii viitoare Arena să se răzgândească, Fogoroşi având şi multiple absenţe: Ov. Barna, M. Florea, D. Pop, Cocoară, Mercean, M. Cristea, D. Florea şi Hârceagă.

*A patra retragere!

Oficialii formaţiei din Mihalţ susţin că în mod firesc jocul trebuia oprit, pentru agresarea jucătorului, aflat în imposibilitatea să-l reia, iar gazdele să suporte deficienţele lipsei de organizare. Centralul Mihai Ţîra Nu i-a sancţionat cu cartonaşe roşii pe fotbaliştii Arenei ce au participat la încăierare, observator fiind Cristian Petropulos, secretarul general al AJF Alba. Arena a fost deranjată şi de faptul că finala cupei a fost programată pe stadionul din Galda de Jos, terenul rivalei la câştigarea Ligii a IV-a, cu o zi doar înaintea stabilirii semifinalelor. Dacă Arena rămâne consecventă retragerii, va pierde cele două jocuri rămase la „masa verde”, cu Rapid CFR Teiuş şi Inter Ciugud, iar rezultatele înregistrate în partea secundă a sezonului vor fi omologate 0-3.

Liga a IV-a rămâne cu numai 12 competitoare, după abandonurile numite Perla Jidvei şi Sportul Sebeş (înainte de startul sezonului), FC Cugir (în turul campionatului) şi Arena Alba Iulia.

Celalalte jocuri ale rundei: sâmbătă, ora 18.00: CS Ocna Mureş – Energia Săsciori, Viitorul Sântimbru – Cuprirom Abrud

*duminică, ora 17.00: Inter Ciugud – Dalia Sport Daia Română; ora 18.00: Industria Galda de Jos – Performanţa Alba Iulia şi Mureşul Vinţu de Jos – Metalul Aiud, Rapid CFR Teiuş a stat

Etapa a 25-a (sâmbătă, 25 mai, ora 11.30): CS Ocna Mureş – Olimpia Aiud (în tur, 1-1), Arena Alba Iulia – Rapid CFR Teiuş (0-1), Dalia Sport Daia Română – Industria Galda de Jos (1-5), Performanţa Alba Iulia – Mureşul Vinţu de Jos (3-0), Metalul Aiud – Viitorul Sântimbru (1-3), Energia Săsciori – Cuprirom Abrud (1-8), Inter Ciugud stă

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea