Liga a IV-a: Industria Galda sărbătoreşte, Arena Alba Iulia s-a retras din campionat!

Dalia Sport - Arena Alba Iulia 86Arena Alba Iulia s-a retras din campionat cu două etape înainte de finalul Ligii a IV-a şi nu s-a prezentat la partida de astăzi de la Aiud, cu Olimpia.

Astfel, liderul Industria Galda de Jos poate sărbători deja câştigarea campionatului, din punct de vedere matematic şi participarea la barajul de promovare. Este un sfârşit dezamăgitor de stagiune în „fotbalul mic”

La baza acestei decizii a formaţiei patronate de fraţii Florea stau evenimentele petrecute miercuri, în Cupa României, la Daia Română. În minutul 83, David Florea (Arena) a fost lovit de o sticlă aruncată de un  suporter al propriei echipe, fiindu-i spart capul. S-a iscat o încăierare, în care au fost antrenaţi şi jucători ai Arenei. Echipa pregătită de Ştefan Fogoroşi a fost sancţionată financiar de Comisia de Disciplină a AJF Alba, iar Dalia Sport a „scăpat” doar cu un avertisment. Există posibilitatea ca în cursul săptămânii viitoare Arena să se răzgândească, Fogoroşi având şi multiple absenţe: Ov. Barna, M. Florea, D. Pop, Cocoară, Mercean, M. Cristea, D. Florea şi Hârceagă.

*A patra retragere!

Oficialii formaţiei din Mihalţ susţin că în mod firesc jocul trebuia oprit, pentru agresarea jucătorului, aflat în imposibilitatea să-l reia, iar gazdele să suporte deficienţele lipsei de organizare. Centralul Mihai Ţîra Nu i-a sancţionat cu cartonaşe roşii pe fotbaliştii Arenei ce au participat la încăierare, observator fiind Cristian Petropulos, secretarul general al AJF Alba. Arena a fost deranjată şi de faptul că finala cupei a fost programată pe stadionul din Galda de Jos, terenul rivalei la câştigarea Ligii a IV-a, cu o zi doar înaintea stabilirii semifinalelor. Dacă Arena rămâne consecventă retragerii, va pierde cele două jocuri rămase la „masa verde”, cu Rapid CFR Teiuş şi Inter Ciugud, iar rezultatele înregistrate în partea secundă a sezonului vor fi omologate 0-3.

Liga a IV-a rămâne cu numai 12 competitoare, după abandonurile numite Perla Jidvei şi Sportul Sebeş (înainte de startul sezonului), FC Cugir (în turul campionatului) şi Arena Alba Iulia.

Celalalte jocuri ale rundei: sâmbătă, ora 18.00: CS Ocna Mureş – Energia Săsciori, Viitorul Sântimbru – Cuprirom Abrud

*duminică, ora 17.00: Inter Ciugud – Dalia Sport Daia Română; ora 18.00: Industria Galda de Jos – Performanţa Alba Iulia şi Mureşul Vinţu de Jos – Metalul Aiud, Rapid CFR Teiuş a stat

Etapa a 25-a (sâmbătă, 25 mai, ora 11.30): CS Ocna Mureş – Olimpia Aiud (în tur, 1-1), Arena Alba Iulia – Rapid CFR Teiuş (0-1), Dalia Sport Daia Română – Industria Galda de Jos (1-5), Performanţa Alba Iulia – Mureşul Vinţu de Jos (3-0), Metalul Aiud – Viitorul Sântimbru (1-3), Energia Săsciori – Cuprirom Abrud (1-8), Inter Ciugud stă

 

Dan HENEGAR

3 Comentarii

Ochi format pentru fotbal 17 mai 2014 at 14:48

Cred ca fratii Florea si cu Fogoros au luat o masura inteleapta retragand echipa,deoarece pe unele terenuri de fotbal din judet presiunea vandalilor si a unora care nu cunosc regulile marcarii unui gol valabil…lasa mult de dorit,fiind greu de oaspeti si arbitrii….Pe unele terenuri se joaca la rupere si ei nu concep sa piarda acasa si uite ce circ apare.Echipa Arena a investit in a forma o echipa valoroasa si unii joaca la intimidare contra lor…….

NELUTU DEMETER 17 mai 2014 at 15:47

Regret neprezentarea echipelor clubului Arena Alba Iulia de la jocurile de astazi, impotriva CS Olimpia Aiud, dar nu-mi permit sa comentez decizia acestora. Fiecare club isi asuma responsabilitatea deciziilor pe care le ia. Nu pot insa sa nu regret decizia luata, mai ales in contestul in care ARENA a fost singura echipa din Liga a IV-a care a reusit o dubla victorie impotriva liderului Industria Galda de Jos. Ii rog pe conducatorii acestui club sa se gandeasca la „rece” ce repercusiuni ar avea decizia lor in viitor, pierderea jocurilor din retur cu 0-3, jucatorii ar devenii liberi de contract si ridicarea dreptului echipei la promovare pentru o perioada de trei ani. Arena Alba Iulia a fost si speram sa ramana una dintre echipele de TOP din jdetul nostru, ar fi pacat sa asistam la inca o retragere din campionat, acum la final

obiectiv 17 mai 2014 at 19:37

ce teapa ai luat d-le DEMETER, nu te asteptai la asa ceva , ii asteptai la negocieri dar fratii si-au facut calculele inainte si le-a dat cu virgula
(asa e viata),poatedata viitoare

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...