Lidl intenționează să construiască un magazin în centrul Albei Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Au început demersurile pentru deschiderea unui nou magazin Lidl, în centrul municipiului Alba Iulia, în spațiul de lângă vechea piață ”Sifor”, compania anunțând că a elaborat și depus la autoritățile competente prima versiune a planului de urbanism.

Reamintim că pe locul respectiv, având drept adresă str. Tudor Vladimirescu nr.18, inițial, se dorea ridicarea unor locuințe colective, iar apoi, într-o ședință de consiliu local din anul 2015, s-a aprobat un plan urbanistic zonal pentru o construcție cu funcțiunea de spații comerciale – centru comercial, galerie comercială, care va aparține unui alt cunoscut lanț de supermarketuri.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De atunci și până în prezent nu prea s-a mai făcut nimic, în afară de o igienizare a terenului respectiv și blocarea accesului auto, astfel încât să nu mai poată fi folosit drept parcare publică gratuită.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Se pare că, până la urmă, albaiulienii vor avea totuși un nou supermarket în centrul municipiului, iar din documentația depusă la autorități, rezultă că va fi deținut de Lidl și nu va mai dura mult până când vor demara lucrările de construcție.

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Gogu 18 aprilie 2018 at 22:31

Eu, personal m-as bucura enorm. Poate mai scapam de snobii de la magazinul din cetate.

Așa zisă cealaltă capitală 19 aprilie 2018 at 0:16

Construcția supermarketului și construcția sensului giratoriu. Vă rog să nu uitați de sensul giratoriu. Se poate?

andrei 19 aprilie 2018 at 9:48

DE CE INCA UN SENS GIRATORIU?
SUNT 2 IN ZONA. SUNT SUFUCIENTE!

Tara lui Papura Voda 19 aprilie 2018 at 13:28

Crezi tu ca sunt suficiente…adica, ti-l imaginezi tu pe romanul nostru cel fudul cu burta plina si cu ceafa lata, sa mearga la un giratoriu sau la altul sa se intoarca pentru a putea intra in parcarea magazinului ?
Sa fim seriosi…

ionică 19 aprilie 2018 at 8:03

faceți mă,supermarcheturi,biserici,farmacii și benzinării în Alba….c[ nu-s destule ! ! mai bine facea o sala de sport !!!!

Cetateanul Turmentat 19 aprilie 2018 at 8:25

Eu unul sunt satul de supermarketuri. Ii plin orasul de ele, in toate zonele si cartierele. Nu pot intelege de ce nu se introduce in RLU reglementari privind aceste functiuni, la fel ca multe alte tipuri de spatii asemanatoare, acestea pot sa fie scoase la marginea orasului, in periurban chiar. Nu sunt necesare asa de multe supermarketuri, in plus ele ocupa si spatii valoroase din punct de vedere urbanistic, care pot fi valorificate. Nimeni nu se gandeste la actorii urbani care in loc sa beneficieze de acte spatii ? Asta inseamna totul ? Mergem la munca, ajungem acasa si mergem la supermarket sa cumparam mancare de proasta calitate sa putem sta acasa in pat la televizor ?
Daca dorim cu adevarat sa ridicam orasul, o sa fie necesar la un moment dat sa ne gandim la mai mult decat chirii mari pentru aceste spatii. Stiu ca parerea unui cetatean turmentat nu conteaza, iar daca o sa conteze cu siguranta investitorii nu o sa tina cont, dar poate … poate … o zi frumoasa

Marius 20 aprilie 2018 at 6:39

De ce comert? Suntem asa de flamanzi incat mai avem nevoie de alt supermarket. Orasul e plin de betoane , nu iese nimeni sa zica ca vrea sa faca un parc, un loc de agrement, o mica oaza de verdeata in centrul orasului, numai betoane, dale, rigips, asfalt si metal. Banii astia strica totul, de parca ar manca cu 10 guri si ar trai 15 vieti !!!!

Comentariile sunt oprite