Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Se instituie o nouă schemă de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În Ședința Guvernului de săptămâna trecută a fost aprobată o Hotărâre prin care crește suma alocată pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în anul 2018, cu 67.012.579 lei, respectiv de la 420.581.000 lei, la 487.593.579 lei.

Se asigură astfel resursele financiare necesare pentru plata în integralitate a ajutorului de stat aferent perioadei 1 aprilie – 30 iunie 2018.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 487.593.579 lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Totodată, prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

În final, urmărim acordarea de facilități  fiscale și scheme de ajutor de stat pentru toate tipurile de combustibil/ surse de energie care ajută la funcționarea utilajelor/ echipamentelor tehnologice din sectorul agricol. Suntem foarte aproape de a crea din domeniul agriculturii cel mai rentabil și profitabil sector economic atât pentru români cât și pentru investitorii străini.

 

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea