Rămâi conectat

Politică Administrație

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu: Noua lege a pensiilor – o lege a justiției sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua lege a pensiilor este pe punctul de a intra în dezbatere publică și va fi adoptată până la finalul anului. Guvernarea PSD-ALDE face astfel dreptate pensionarilor atât prin eliminarea inechităților cât și prin măririle efective de pensii. Pensiile mici vor ajunge să se tripleze în 2021, comparativ cu 2016.

Principiile noii legi a pensiilor sunt:

  • Îndreptarea inechităților istorice. Acum oameni cu stagii egale și condiţii similare, au pensii diferite. Este anormal și acest lucru va fi rezolvat.
  • Este o lege a justiției sociale, va avea ca efect recalcularea tuturor celor peste 5,2 milioane de pensii. Nici o pensie din sistemul contributiv nu va scădea.
  • Se introduce 100% principiul contributivității.
  • Se recompensează mai bine munca.
  • Fiecare angajat primește o informare anuală cu numărul de puncte acumulat.

De la momentul preluării guvernării de PSD și până acum valoarea punctului de pensie a crescut cu 26%, de la 871 de lei, în 2016, la 1100 de lei, în prezent. PSD va continua, așa cum s-a angajat, să majoreze valoarea punctului de pensie astfel încât, în 2020, acesta să ajungă la 1.775 de lei, adică DUBLU față de 2016. Altfel spus, în guvernarea PSD, pensiile contributive se vor DUBLA cel puțin, doar urmare a majorării punctului de pensie…
Cea mai consistentă creștere o vor avea pensiile mici. Împreună cu recalcularea impusă de rezolvarea inechităților istorice, în noua formulă, cu aplicabilitate din 2021, se va ajunge și la triplarea pensiilor mici, comparativ cu anul 2016.

Toate aceste modificări fundamentale vor fi deplin posibile iar asta o arată faptul că deși valoarea punctului de pensie s-a mărit în 3 rânduri de când PSD a preluat guvernarea, starea bugetului asigurărilor sociale este mult îmbunătățită față de 2016; acum, urmare a transferului contribuțiilor, deficitul bugetului asigurărilor sociale pe semestrul întâi al acestui an s-a redus la jumătate față de perioada similară a anului  iar estimările arată că este posibilă chiar eliminarea de anul viitor a acestui deficit.
DA, pensiile se vor tripla în 2021, comparativ cu 2016! Majorarea pensiilor românilor este o datorie pe care PSD și-a asumat-o deplin și pe care o va îndeplini. Este absolut necesar ca România să reducă uriașul decalaj în privința pensiilor, în raport cu UE.

În România, pensia medie reprezintă doar 20% din pensia medie a UE, potrivit ultimului raport privind pensiile, din 2018, al Comisiei Europene.
În România 22% din populația de peste 65 de ani suferă de deprivare materială severă – adică de sărăcie cruntă, precizează același raport. Altfel spus 1 pensionar român din 5 abia dacă-și poate duce zilele.

Trebuie ca toți românii să nu mai treacă prin umilința când li s-au tăiat pensiile cu 15 % și salariile cu 25% , bani care au fost dirijați către buzunarele proprii și pușculița de partid a caracatiței portocalii.
            Cei care vestesc apocaliptic că triplarea pensiilor nu e posibilă ignoră fapte, realități și rezultate și sunt, ori prizonierii teoriilor de birou, ori propagandiști care servesc interesele celor disperați că nu (mai) pot răsturna PSD de la guvernare.

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea