Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Liderii UE preconizează un nou val de migranți din Siria înspre Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii UE preconizează un nou val de migranți din Siria înspre Europa, pe fondul lansării unei operațiuni militare a Turciei la granița cu Siria.

Într-un text comun transmis miniştrilor de interne ai UE, Grecia, Cipru şi Bulgaria au subliniat “creşterea spectaculoasă a numărului migranţilor sosiţi pe ruta Mediteranei de Est”, existând “semne alarmante ale emergenţei unei crize”.

“Factorii geopolitici, mai ales conflictele din regiune şi în special din Siria, vor avea probabil drept consecinţă o continuare a acestei tendinţe îngrijorătoare pe termen scurt sau mediu”, au apreciat cele trei ţări, care au solicitat mai mult sprijin de la partenerii lor europeni, relatează Agerpres.

“Suntem foarte îngrijoraţi”, a declarat presei ministrul elen adjunct pentru protecţia cetăţeanului, Georgios Koumoutsakos.

Turcia, care a afirmat că este pregătită să lanseze o nouă ofensivă contra unei miliţii kurde, a trimis marţi noi vehicule blindate la frontiera sa cu Siria.

Ankara intenţionează să creeze o “zonă de securitate”, “tampon” de 30 de kilometri adâncime, de la fluviul Eufrat până la frontiera irakiană, unde să instaleze o mare parte din cei 3,6 milioane de sirieni refugiaţi în Turcia.

“Sper că nu va fi nicio operaţiune”, le-a declarat jurnaliştilor ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, de asemenea însărcinat cu imigraţia.

“Imaginaţi-vă însă că sunteţi refugiat în Turcia, sunteţi sirian, există riscul să fiţi transportat într-o zi în nord-estul Siriei fără să vi se ceară părerea, este un factor ce poate genera un aflux spre Europa”, a spus el.

Întrebat în legătură cu acest scenariu în cursul unei conferinţe de presă, comisarul european pentru migraţie, Dimitros Avramopoulos, a subliniat că UE este ataşată de “integritatea teritorială a statului sirian”.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea