Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Licitație pentru reamenajarea Parcului Veza din Blaj: fântână arteziană, grupuri sanitare, alei, skatepark, spații verzi și sistem de irigații

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost lansată licitația de 3,1 milioane de lei pentru reamenajarea Parcului Veza din Blaj: fântână arteziană, grupuri sanitare, alei, skatepark, spații verzi și sistem de irigații

Primăria Blaj beneficiază de fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Veza din municipiu. În acest sens a fost lansată o licitație în valoare de 3,1 milioane de lei fără TVA.

Se dorește amenajarea parcului/spațiului verde din incinta Parcului Veza din municipiul Blaj, cu următoarele funcțiuni: fântână arteziană; grupuri sanitare și spații administrative; alei și piațete; spații verzi; skatepark; iluminat exterior și supraveghere; sistem de irigații automatizat; construcții diverse; utilități.

Durata de realizare a lucrărilor este estimată la 12 luni de la emiterea ordinului de începere a execuției și trebuie să fie finalizate cel târziu până în data de 30 august 2020.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate situate în intravilanul municipiului Blaj, în vederea îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja 8.848 mp din zona Parcului Veza, în termen de 15 luni de la startul lucrărilor de execuție. În urma lucrărilor va crește cu 0,79 ha suprafața zonelor verzi ale Municipiului Blaj, față de cele 36 ha curente, respectiv de la 17,15 mp zonă verde/cap de locuitor la 17,53 mp zonă verde/cap de locuitor.

Dotarea zonei publice de agrement și recreere din Blaj se va realiza într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și cu dizabilități, prin următoarele construcții: fântână arteziană, grupuri sanitare, alei, skatepark, mobilier specific pentru parc, spații verzi complet reamenajate, aparate de iluminat și supraveghere, sistem de irigații automatizat, racorduri la toate utilitățile necesare.

Din punct de vedere funcțional, vor fi montate 12 bănci, 20 coșuri de gunoi, 6 pergole, 3 cișmele, 1 loc de joacă și 10 grupuri sanitare. Ofertele pentru preluarea contractului de execuție a lucrărilor trebuie depuse până în 31 iulie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea