Rămâi conectat

Politică Administrație

Licitație pentru construirea a 20 de noi locuinţe ANL într-un oraș din județul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost lansată licitaţia pentru construirea a 20 de noi locuinţe ANL la Cugir • Numărul cererilor depășește 30

Agenția Națională pentru Locuințe finanțează construirea a 20 de noi locuințe în orașul Cugir. În acest sens a fost lansată licitația pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiţie ”Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, județul Alba, orașul Cugir, strada 1 Decembrie 1918 nr.18”. Firmele interesate să preia contractul pot depune oferte până în data de 29 iulie 2019.

În prezent a crescut numărul celor care își doresc o nouă locuință și care doresc să se stabilească în orașul Cugir, numărul cererilor depuse pentru solicitarea de locuințe fiind de 31.

Deoarece Consiliul Local al orașului Cugir nu are la dispoziție suficiente spații de locuit care să rezolve problemele locative ale acestei categorii de populație s-a transmis în folosință gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe un teren în suprafață de 500 mp, situat pe strada 1 Decembrie 1918, pentru construirea a 20 de locuințe pentru tineri destinate închirierii.

”Nevoia de a atrage tinerii din toate domeniile, care nu au suficiente resurse financiare pentru achiziționarea sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței, a condus la propunerea de realizare de locuințe colective, în regim de închiriere, cu una și două camere. Blocul va avea 3 etaje și mansardă și va fi prevăzut cu ascensor. Se vor amenaja și 26 de locuri de parcare.

Valoarea totală a investiției este de 10,12 milioane de lei din care contribuția ANL este de 7,65 milioane de lei, iar cea a CL Cugir – 2,46 de milioane de lei. În perioada 2001 – 2017, prin programul ”Construcții locuințe pentru tineri, destinate închirierii” în județul Alba au fost realizate 399 de locuințe pentru tineri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Unirea: Viziune și dedicare – Elena Ianc la Primăria Unirea USR Unirea începe un nou capitol. Este un moment crucial pentru comuna noastră, un timp în care fiecare pas pe care îl facem este o schimbare pentru viitorul nostru și al copiilor noștri. În acest spirit, filiala locală USR Unirea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea