Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna – prima şcoală din Alba care are lift!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Liceul „Corneliu Medrea” din Zlatna – prima şcoală din Alba care are lift!

Lucrările de reparații capitale la Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, fosta Școală de Arte și Meserii din localitate, sunt aproape de final. Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a explicat pentru Ziarul Unirea că mai sunt necesare unele lucrări la interior.

Clădirea a fost reabilitată din temelii: au fost refăcute tencuielile, acoperișul, tâmplăria la uși și la ferestre, au fost înlocuite pardoselile, s-a intervenit asupra instalaţiilor electrice, sanitare, de stingere a incendiilor, termice, ventilare – desfumare, asupra branşamentelor, ventilaţiei, a hidranţilor. Au fost create grupuri sanitare noi. În subsolul clădirii va fi amenajat un muzeu cu piese descoperite de-a lungul timpului în acest antic Ampelum dar și cu opere de artă, cioplite în piatră, descoperite în timpul lucrărilor de reabilitare a fostei Școli de Arte și Meserii din Zlatna.

Citește și:  Modele de subiecte şi bareme la bacalaureat. Calendarul simulărilor şi al examenelor

Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 14 milioane de lei. Iluminatul arhitectural a fost pornit, în cadru festiv, cu prilejul zilei de 1 Decembrie, când aici s-au reunit din toate cele patru colțuri ale lumii românii, la Congresul Spiritualității Românești. Pe lângă faptul că Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna a devenit acum, și la propriu și la figurat, o poartă de lumină spre Apuseni, acesta se remarcă și prin faptul că este singurul liceu, și primul deocamdată, din Alba prevăzut cu ascensor exterior.

”Constructorul mai are unele finisaje, pe interior. Și liftul funcționează, pe trei nivele. Este un lift exterior, destinat în special persoanelor cu deficiențe locomotorii. Liftul coboară și până la subsol. Poate transporta 8 persoane. Va fi folosit strict în caz de necesitate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea