Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Liberalul” Florin Roman nu acceptă criticile și amenință cu plângeri penale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obișnuit cu armata de aplaudaci care ”like”-uiesc de dimineața până seara orice propoziție postează pe o cunoscută rețea de socializare, președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, nu mai suportă criticile și telefonează, mai nou, la redacțiile ziarelor pentru a modifica știri și a modera comentarii.

Incomodat la culme de faptul că există încă cetățeni care nu apreciază mărețele-i realizări și îi transmit acest lucru pe forumul de la ziarulunirea.ro, așa-zisul liberal – vicepreședinte de Consiliu Județean, amenință chiar, cu plângeri penale, pe motiv că se simte jignit.

Solicitarea sa este cu atât mai surprinzătoare cu cât, lucrând mai mulți ani ca jurnalist, știe clar că aceste comentarii la adresa politicienilor sunt permise, chiar dacă multe dintre ele sunt neadevărate sau conțin cuvinte mai puțin ”ortodoxe”, întrucât respectivii politicieni și-au asumat un rol în viața publică și astfel au acceptat să se expună și la critici mai dure, venite din partea cetățenilor nemulțumiți (chiar dacă, probabil, mulți dintre ei sunt implicați la rândul lor politic).

În Germania, de exemplu, cancelarul Angela Merkel, e cel mai înjurat politician, apelative ca ”țărancă” (întrucât provine din fostul RDG) și alte cuvinte chiar mai ”tari”, pe care nu le putem reproduce, fiind frecvente pe forumurile ziarelor din respectiva țară. Ca să nu mai vorbim despre modul în care sunt ”tratați” politicienii de la vârful eșichierului din România în presa națională, ziare de mare tiraj și cu site-uri puternice ca ”Jurnalul Național”, ”Evenimentul Zilei” sau ”Adevărul”, neîngrădind în nici un fel intervențiile cititorilor care fac comentarii.

În Alba Iulia însă, Florin Roman este obișnuit să sune în redacțiile ziarelor locale și să amenințe, solicitând modificarea articolelor. Ultimul episod s-a petrecut acum aproximativ o lună, când o cunoscută jurnalistă a fost nevoită să demisioneze și să renunțe definitiv la presă după o astfel de intervenție a ”liberalului” albaiulian.

Îi reamintim lui Florin Roman că ”ulciorul nu merge de multe ori la apă” și că nu o să plece toți ziariștii din presă din cauza lui, iar atitudinea sa nu are nimic de-a face cu cea a unui politician liberal și aduce mai degrabă cu cea a unuia din vremurile dinainte de 1989. De altfel, supărarea sa este asemănătoare cu cea a colegului său Rareș Buglea care, după ce în urmă cu câteva luni propunea sterilizarea femeilor rrome, a înfierat atât presa locală cât și națională pentru că l-a făcut ”vedetă” în articole care au avut ecouri până la Bruxelles. Nu este de mirare că cei doi sunt prieteni foarte buni iar Buglea are o susținere necondiționată din partea președintelui PNL Alba Iulia care, recent, l-a propulsat într-o funcție de conducere la organizația municipală.

Ca răspuns la astfel de solicitări, precizăm că Ziarul Unirea este o publicație independentă care nu va permite indivizilor de genul lui Florin Roman să influențeze conținutul editorial, cetățenii fiind liberi să-și exprime în continuare dreptul la opinie, conferit de Constituția României!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea