Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Legea polițelor RCA se schimbă: Posesorii de trotinete sau biciclete vor plăti poliție de asigurare. Alte modificări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea polițelor RCA se schimbă: Posesorii de trotinete sau biciclete vor plăti poliție de asigurare. Alte modificări

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a inițiat un proiect de OUG prin care se modifică legislația privitoare la polițele RCA, iar printre cei care vor plăti polițe de asigurare se numără inclusiv posesorii de trotinete electrice sau biciclete electrice.

Una dintre cele mai radicale schimbări pregătite privește relația asigurător-persoană prejudiciată-service auto. Noul proiect va pune asiguratorii în poziție de forță, iar șoferii ar putea avea probleme mari când se duc cu mașinile la service, informează Antena 3 CNN.

Noile polițe RCA vor fi plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. Vizate sunt, în special, trotinetele și bicicletele electrice, în condițiile în care accidentele s-au înmulțit semnificativ în ultima perioadă.

Polițe pe termen foarte scurt

Mai mult decât atât, este posibil să apară polițele de asigurare cu valabilitate scurtă. În prezent, șoferii își pot încheia polițe de asigurare cu o valabilitate de 1 – 12 luni, cu multiplu de o lună. În noua legislație însă este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi eliberate pe o perioadă de maximum 12 luni, fără să fie specificate alte lucruri, ceea ce ar însemna că este posibil să apară polițele de asigurare pe stil englezesc, cu valabilitate de câteva zile sau chiar câteva ore.

Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea