Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea lui Atanasiu și Dîrzu respinsă în Camera Deputaților. Adio gratuitate la prima intabulare a terenurilor agricole!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ioan Dirzu si Teodor Atanasiu8 aprilie 2014 | Proiectul de lege inițiat de parlamentarii de Alba, Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu, care stabilea ca prima intabulare a terenurilor agricole si forestiere sa fie gratuită, proiect adoptat în iulie de Senatul României a fost respins astăzi de forul decizional.  Camera Deputatilor a respins documentul cu 160 voturi pentru, 147 conta si 16 abtineri.

Concret, inițiativa legislativă prevede ca onorariile experților cadastrali vor fi suportate din bugetul Agentiei Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliara, din fondurile generate de taxele de autorizare pentru persoanele care realizează lucrări de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei în limita sumei de 400 lei/proprietate.

Forma adoptata de senatori prevedea urmatoarele: „In cazul primei inregistrari in cadastru si cartea funciara a terenurilor agricole si forestiere situate in extravilanul localitatilor (…) detinatorii titlurilor de proprietate au dreptul la efectuarea tuturor formalitatilor impuse de Legea cadastrului nr. 7/1996, cu modificarile si completarile ulteiorare, fara costuri”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea