Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea care prevede creșteri salariale în sănătate și educație va fi atacată la Curtea Constituțională de către Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că Executivul va cere un control de constituţionalitate pe Legea care prevede mai multe creşteri salariale în sănătate și educație.  

conferinta-de-presa-dacian-ciolos„Analizând un pic la rece lucrurile după votul de ieri, prima întrebare pe care mi-o pun este dacă PSD şi cei care au votat această lege chiar doresc majorările salariale pe care le-au votat. Constatăm că sunt mai multe încălcări ale legislaţiei şi ale Constituţiei, pe care nu e posibil să nu le fi conştientizat în momentul respectiv”, a susţinut şeful Executivului.

El a explicat că nu s-a făcut o dezbatere reală, transparentă a amendamentelor care au fost propuse, că nu s-a respectat Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, potrivit căreia cu şase luni înaintea alegerilor parlamentare nu pot fi adoptate acte normative pentru mărirea salariilor, dar şi faptul că nu s-a respectat principiul bicameralismului, care spune că o lege care e modificată fundamental faţă de formala votată de prima Cameră, atunci proiectul se reîntoarce pentru a fi dezbătutre şi votate amendamentele.

„Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată . Vreau să fiu foarte clar: această solicitare vizează doar legea care modifică OUG 20, nu ordonanţa de urgenţă ca atare(…) O parte din vicii puteau fi corectate dacă ar fi existat o discuţie onestă între guvern şi o parte din comisiile parlamentare. Impactul bugetar riscă să pună în pericol aplicarea unei legi a salarizării unitare în anii următori şi oricum aceste modificări recrează sau adâncesc inecghităţi salariale pe care noi le dorim corectate”, a mai declarat premierul Cioloş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea