Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Laura Codruţa Kovesi a primit cele mai multe voturi pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Laura Codruţa Kovesi a obţinut, miercuri, 26 de voturi, faţă de cele 22 ale candidatului francez. Candidatul german a obţinut un vot. Parlamentul European şi Consiliul UE vor numi de comun acord procurorul-şef european, iar Conferinţa Preşedinţilor ar urma să fie informată despre rezultatul audierii înainte de viitoarea sa reuniune de la 7 martie 2019.

Laura Codruța Kovesi a obținut 12 voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, care a votat marți seara candidatul pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Pe locul doi a fost Francois Bohnert- 11 voturi, iar Andres Ritter a primit un vot.

Votul din Comisia CONT a fost unul consultativ. Cei trei candidați au fost audiați marți în ședința comisiilor LIBE și CONT.

Laura Codruța Kovesi a precizat, marți seară, în cadrul audierii pentru funcția de procuror-șef european, că îndeplinește toate criteriile pentru a candida la funcția de procuror-șef european, precizând că nu a colaborat cu serviciile în sensul de poliție politică.

Sursa:  stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri: Ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni Traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Valea Lungă și Copșa Mică, deoarece ambele fire de circulație au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creșterea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea