Rămâi conectat

Curier Județean

Lansare de volum, Mihai Pascaru

Publicat

în

Mâine, 14 decembrie 2010, ora 17.00, la Casa de Cultură „Lucian Blaga” din Sebeş are loc o dezbatere cu tema „Literatura copilăriei şi cititorii ei, în era internetului”, prilejuită de lansarea unui nou volum purtând semnătura lui Mihai Pascaru. Volumul se intitulează „Mihai Pascaru, piramida. Satul şi copilăria lui Andrei Dumitriu”, care a apărut anul acesta sub egida Editurii Eikon, din Cluj Napoca. Prezentarea volumului va fi făcută de Rodica Silvia- Stânea, Monica Grosu şi Vasile George Dâncu, iar în cadrul manifestării va avea loc şi un intermezzo teatral realizat de Trupa „Skepsis”. Organizatorii acestui eveniment sunt Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş, Catedra de Sociologie, Asistenţă Socială şi Sport din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş şi Editura Eikon, Cluj Napoca. (I.H.)

Publicitate

Curier Județean

Dosar penal pentru un tânăr din Mihalț, după ce ar fi spart casa fostei iubite și ar fi agresat-o: Polițiștii au emis un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un tânăr din Mihalț, după ce ar fi spart casa fostei iubite și ar fi agresat-o: Polițiștii au emis un ordin de protecție

La data de 19 septembrie 2021, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 23 de ani, din localitatea Coșlariu, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fostul concubin.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un tânăr de 27 de ani, din comuna Mihalț, împreună cu alte două persoane, ar fi pătruns, fără drept, în locuința fostei sale concubine și ar fi agresat-o.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânăr, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Citește mai mult

Curier Județean

Peste 20 de șoferi din Alba, lăsați PIETONI de polițiști în ultimele două zile, în urma controalelor în trafic. S-au deschis șase dosare PENALE

Publicat

în

Peste 20 de șoferi din Alba, lăsați PIETONI de polițiști în ultimele două zile, în urma controalelor în trafic. S-au deschis șase dosare PENALE

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Alba au acționat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 25 de permise de conducere.

În perioada 17 – 19 septembrie 2021, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau nu poartă centura de siguranță.

Au fost aplicate 486 de sancțiuni contravenționale, din care 236 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 95 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 155 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reținute 25 de permise de conducere, retrase 12 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii de la rutieră au fost sprijiniți de polițiștii de ordine publică.

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cum se descarcă certificatul COVID-19 pentru călătoriile în UE. Cine îl poate obține

Publicat

în

Cum se descarcă certificatul COVID-19 pentru călătoriile în UE. Cine îl poate obține

Responsabilii pentru campania de vaccinare anti-COVID din România au prezentat în cursul acestei zile un ghid despre cum se poate descărca certificatul COVID-19 pentru călătoriile în UE

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

 Important:
1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Electrica Furnizare Discount

Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

De asemenea, certificatul poate fi obținut în format letric prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

Alese mulțumiri colegilor de la STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, precum și tuturor celor implicați în dezvoltarea și implementarea acestui portal.

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE sunt:

cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora;
cele care au trecut prin boală (pe teritoriul României), dacă nu au trecut 180 de zile de la obținerea primului rezultat pozitiv la testare;
cele care au obținut rezultat negativ la testarea PCR în ultimele 72 de ore (pe teritoriul României);
cele care au obținut rezultat negativ la testul antigen rapid în ultimele 24 de ore (pe teritoriul României).
Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.
Dacă va regăsiți în una din situațiile de mai sus și nu reușiți să vă generați certificatul digital, vă rugam sa furnizați următoarele documente, după caz, la adresa de e-mail [email protected]:
Carte de identitate/pașaport/permis de ședere;
Dovada vaccinării sau a testului pozitiv/negativ;
Pentru minorii sub 14 ani – Certificatul de naștere sau documentul atesta calitatea de autoritate părintească;
Certificatul de căsătorie – în cazul schimbării numelui între data vaccinării/testării și data solicitării certificatului.
Pentru nelămuriri, vă recomandăm să scrieți la adresa: [email protected] sau apelați Call Center – 021 414 44 25 și apăsați tasta 2, pentru certificate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare