Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Laboratorul de analize medicale al Spitalului a fost supus verificării anuale RENAR. Vezi rezultatele obţinute

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SpitalLa sfârşitul săptămânii trecute Laboratorul de analize medicale şi Laboratorul Dispensarului TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba au fost supuse evaluării anuale RENAR şi au obţinut rezultate foarte bune.

Laboratorul de analize medicale al Spitalului din Alba Iulia este supus anual unei verificări din partea RENAR (Asociaţia de Acreditare din România). La ultimul audit desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute Laboratorul a fost anunţat şi despre rezultatele obţinute la o verificare internaţională.

Organizația internațională de control, formată din șapte membrii, fiecare dintr-un alt stat european, a analizat prin sondaj activitatea RENAR, și au ales dosarul de acreditare al Laboratorului de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Alba. În urma verificării rezultatele au fost foarte bune. A fost apreciată activitatea desfășurată în laborator și preocuparea conducerii spitalului de a îmbunătății standardele de calitate”, a explicat medicul primar Mariana Nanu, șeful Laboratorului Spitalului din Alba Iulia.

Laboratorul de analize medicale al Spitalului din Alba Iulia își va îmbunătății și mai mult standardele de performanță până la sfârșitul acestui an deoarece începând cu luna viitore sunt programate pentru acest compartiment și lucrări de renovare și reabilitare.

De asemenea, săptămâna trecută s-a desfășurat și evaluarea anuală a Laboratorului din cadrul Dispensarului TBC, care este singurul acreditat pentru realizarea analizelor bacteriologice pentru BK. Rezultatele au fost de asemenea, foarte bune.

Laboratorul a obținut acreditare pentru investigația bacteriologică a Tuberculozei, anul trecut. Procedura impune un audit RENAR în fiecare an. În urma controlului, care s-a încheiat recent, s-a obținut menținerea acreditării”, a spus Sanda Dolha, biolog principal la Dispensarul TBC al Spitalului Județean de Urgență Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea