Rămâi conectat

Sport

La trei ani de la înfiinţare, Volei Alba-Blaj intră în Europa *Miercuri, debut în Cupa CEV, în Elveţia, cu Volley Köniz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj16După victoria eclatantă din fieful rivalei Dinamo, echipa din „Mica Romă” se pregăteşte de o premieră istorică, disputarea primului meci din istoria clubului într-o întrecere europeană. La trei ani de la înfiinţare, Volei Alba-Blaj va întâlni în „16”-imile de finală ale Cupei CEV pe vicecampioana Elveţiei, Volley Köniz, fosta echipă a Ioanei Nemţanu, jucătoare achiziţionată în intersezon de gruparea din Blaj. Prima manşă se dispută la Berna, în „Sporthalle Weissenstein”, miercuri, ora 20.30 (ora României), ieri delegaţia blăjeană plecând pe calea aerului spre Elveţia. Returul se dispută în 26 noiembrie, la Sibiu, iar dacă se califică mai departe, echipa din “Mica Romă” va întâlni învingătoarea dintre Dinamo Bucureşti şi echipa poloneză MSK Dabrowa Gornicza. În cazul eliminării, Volei Alba-Blaj va ajunge în Challenge Cup.

*Ioana Nemţanu, împotriva fostei echipe

Gruparea din “Ţara Cantoanelor” este pregătită de argentinianul Guilermo Gallardo, tocmai selecţionerul echipei României, unde le are în efectiv pe Salaoru, Nemţanu şi Ivanof. Remarcabil parcursul tinerei formaţii din Alba, care a reuşit să pună Blajul pe harta voleiului european, în contextul în care voleiul feminin reprezintă o micuţă urbe ce a reuşit prin sport să câştige notorietate şi apreciere. „Ştim că suntem într-un moment foarte important al clubului, că vom debuta în a doua competiţie europeană din punct de vedere valoric şi vrem să o facem cu fruntea sus. Deşi nu avem experienţă, suntem încrezători şi ne dorim să reprezentăm cu brio oraşul şi judeţul. Categoric există emoţii, dar ne propunem să ne batem pentru calificare, să reuşim să trecem mai departe”, a declarat preşedintele Sergiu Ştefănescu. Delegaţia blăjeană este compusă din 18 persoane, jucătoarele deplasate fiind Adina Salaoru, Roxana Ivanof, Tsvetelina Zarkova, Katja Medved (libero),  Martina Utla, Naoko Hashimoto, Ioana Nemţanu, Adriana Dudnic, Adina Stanciu,  Jacqueline Souza, Ramona Rus, Natasha Matseichyk.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea