Rămâi conectat

Sport

La Sports Festival – mișcare și emoții unice trăite de cei peste 110.000 de participanți la ediția din acest an

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 110.000 de oameni s-au bucurat de spectacolul sportului în cadrul celei de-a treia ediții Sports Festival care a avut loc în  9-12 iunie 2022, în Cluj-Napoca. Evenimentul a însemnat două meciuri-show impresionate dedicate marilor sportivi Horia Tecău și Adrian Mutu, un masterclass cu cel mai în vogă coach de tenis al momentului, Patrick Mouratoglou, Crosul Super Eroilor, Sports Talks, 21 de sporturi care au fost încercate gratuit de publicul larg, demonstrații și competiții sportive, concerte și multă distracție. Dar, mai presus de toate, a însemnat emoție trăită la unison de miile de oameni care au participat la festival.

Meciuri demonstrative

Meciul de retragere al lui Horia Tecău a fost un adevărat spectacol al tenisului. Alături de invitații săi, sportivul a făcut un show absolut în fața celor peste 7.000 de fani strânși în BT Arena. Meciurile au fost un mix neconvențional de joc și momente surpriză. Vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt, Horia Tecău a jucat meciul oficial de retragere din cariera de sportiv. El i-a avut alături pe Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener la dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu-mixt cu care a câștigat Australian Open), Andrei Pavel și Marius Copil. În teren a intrat și Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep. Înaintea meciului dedicat lui Horia Tecău, sute de pasionații de tenis au asistat la Masterclass-ul lui Patrick: The art of coaching.

Meciul de retragere al lui Adrian Mutu a fost evenimentul de gală care a strâns aproape 20.000 de fani ai fotbalului pe stadionul Cluj Arena. Împărțiți în două echipe, World Stars și Team Romania, vedetele fotbalului românesc și internațional au făcut un adevărat spectacol. A fost o dulce revedere și reîntoarcere în teren a marilor fotbaliști, foști coechipieri ai celui care, alături de Gheorghe Hagi, a înscris cele mai multe goluri pentru Echipa Națională a României. Mingea de start a fost livrată în centrul terenului de Iulian Zaharie, de 10 ori campion național la Trial Bike, care a făcut acrobații într-o roată până la Adrian Mutu. Mingea a fost ulterior semnată de toate legendele prezente și va fi scoasă la vânzare pe aplicația Tazz, urmând ca banii încasați să fie donați pentru o cauză nobilă.

Din echipa Team Romania au făcut parte: Bogdan Stelea, Răzvan Raț, Eduard Stăncioiu, Mirel Rădoi, Ianis Zicu, Paul Codrea, Ciprian Marica, Gheorghe Hagi, Adrian Mutu, Dorin Goian, Giani Kiriță, Bogdan Pătrașcu, Marius Niculae, Ionel Ganea, Adrian Borza, Daniel Niculae, Cristian Săpunaru, Adrian Iencsi, Vasile Maftei, Ionel Dănciulescu și Gabi Tamaș, iar din echipa World Stars: Sebastian Frey, Vlada Avramov, Dario Dainelli, Fabio Cannavaro, Claude Makelele, Franco Semioli, Martin Jorgensen, Luca Toni, Adrian Mutu, Alberto Gilardino, Jimmy Floyd Hasselbaink, Riccardo Montolivo, Massimo Gobbi, David Trezeguet, Thomas Ujfalussi, Erjon Bogdani, Emanuele Blasi, Paolo Cannavaro, Marco Donadel și Pawel Golanski. Pe lângă marii campioni care au venit la Cluj, alături de Adrian Mutu s-a aflat și Cesare Prandelli, fostul antrenor al Fiorentinei.

În deschidere, meciul a fost marcat un alt moment important: aniversarea a 100 de ani de la primul meci al Echipei Naționale a României! Cei mai celebri ultimi decari din țară și, totodată, cei mai buni marcatori pentru Națională, Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, împreună cu foștii lor colegi au îmbrăcat, la încălzire, tricoul galben aniversar, replică a echipamentului cu care tricolorii au jucat primul lor meci, în iunie 1922!

Lansarea cărții autobiografice a lui Adrian Mutu, Revenirea din infern, a avut loc tot în cadrul Sports Festival și a fost un eveniment cu sala plină.

*Crosul Super Eroilor

 Aproape 900 de alergători au concurat, în cadrul Sports Festival, pentru o cauză nobilă: proiectul Spitale Publice din Bani Privați, a cărui misiune este aceea de a aduce spitalele din România la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne.

Cauza Spitale Publice din Bani Privați este susținută de Codin Maticiuc, care a alergat și el la Crosul Super Eroilor, alături de mai multe vedete și influenceri precum: Selly (Andrei Șelaru), Ana Morodan, Dani Oțil și Răzvan Simion, Monica și Ana Odagiu, Giulia și Vlad Huidu, Alex Cazacu, George Tănase, Ionuț Rusu, Cosmin Stanciu, Cosmin Natanticu, Ioana State, Robert Zanidache, Cătălin Cazacu, Andrei Ciobanu, Sorana Darclee și Andrei Stoica.

*Parada Cluburilor Sportive

 O paradă impresionantă la care au luat parte peste 2000 de copii și sportivi ai cluburilor participante la festival a arătat cât de colorată și minunată e lumea sportului. Participanții au defilat cu steaguri pe aleea Parcului Central din Cluj-Napoca până la scena festivalului de pe platoul Cluj Arena. Sărbătoarea sportului a continuat cu demonstrații de sărituri acrobatice ale celebrei trupe OK WORLD WIDE de la 11 metri înălțime, zumba, show al majoretelor din Cluj și breakdance. Tot pe scena festivalului a fost sărbătorită cariera celei mai mari voleibaliste din România, Cristina Pîrv.

*Inițiere

 Peste 13.000 de copii și adulți și-au descoperit abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, baschet, cross training, caiac, darts, escaladă, fitness, fotbal, yoga/pilates, gimnastică, handbal, kyokushin, mountain bike, rugby, roundnet, schi, scrimă, teqball, schi, tenis de câmp, tenis de masă și volei. Ei au învățat regulile jocului de la antrenori și jucători cu experiență și au putut să facă un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Ei au primit și un pașaport sportiv pe care au adunat ștampile și medalii de trecere cu brio pentru fiecare sport învățat. Accesul a fost gratuit.

*Competiții

Pe lângă secțiunea dedicată inițierii în sport, în cadrul Sports Festival au avut loc mai multe competiții:

  • Turneul național de fotbal pentru copii, organizat împreună cu Federația Română de Fotbal, a adunat 84 de echipe din toată țara;
  • Prima etapă a Campionatului Național de Mini-Rugby, organizat împreună cu Federația Română de Rugby, la care au participat 300 de copii;
  • Finala Ligii Naționale de Drats, organizată împreună cu Federația Română de Drats;
  • E-games – Superbattles: primul campionat în LAN cu public din ultimii 3 ani la care au participat cei mai buni jucători de Counter Strike Global Offensive din România;
  • Turneu de beach volley;
  • Competiție de skateboard, BMX și trotinete pentru amatori și profesioniști;
  • Competiție de șah pentru copii;
  • Competiții de tenis de masă pentru copii;
  • Competiție de profesioniști moto-enduro.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a fost reprezentat la Sports Festival de președintele COSR Mihai Covaliu, alături de sportivii olimpici Laura Ilie, Anca Șipoș și Ana-Maria Popescu.

*Sports Talks

Sports Talks este secțiunea specială Sports Festival care a adus în fața publicului discuții cu sportivi de performanță. Ei au vorbit despre nevoia de mentori, despre ce înseamnă viața de sportiv, despre succes, Festivalul s-a desfășurat în Parcul Central, în Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena, BT Arena, Parcul Iuliu Hațieganu și Parcul Rozelor.

Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din România.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Județean Cluj și al sponsorilor: Banca Transilvania, Superbet, Radisson Blu Cluj, Mastercard, E.ON, Iulius Mall, ProArena, Magic Jackpot, WAM, Metropolitan Life, Zizin, Brainia, Regina Maria, Mega Image, DeLonghi, Verdino, Kinetic, Consiglieri, R-GOL.RO. În parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Federația Română de Fotbal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea