Rămâi conectat

Politică Administrație

La Sebeș… vin comuniștii!

Publicat

în

Comitetul Județean Alba al Partidului Socialist Roman a finalizat desemnarea candidațiilor pentru funcția de primar la alegerile locale din 5 iunie 2016, pentru 3 localități – municipiul Sebeș și comunele Bistra și Cut. Până la data de 20 aprilie 2016 va prezenta situația candidaților pentru întreg județul.

Radu RonceaCandidații desemnați oficial până la ora actuală sunt: la Bistra, Bîlea Ioan, la Cut, Daian Ilie și la Sebes, Roncea Radu – președintele comitetului județean Alba.

Suntem la ora actuală, practic, singurul partid ce are o Doctrina. Că unora nu le place idea de Socialism, este cu totul altceva, …pe cei ce s-au imbogățit pe spinarea poporului și pe banii publici îi înteleg că nu le surâde . Cărui hoț i-ar plăcea să nu mai poata fura? M-ați întrebat dacă m-ar deranja să fiu numit tovaraș în loc de domn. Răspunsul meu e simplu: sunt Tovarașul Roncea pentru membrii și simpatizanții Partidului Socialist Roman, cu ceilalți, în special cu cei ce adoră banul public și jocurile politice, n-am cum să fiu tovaraș! În postura de primar, da, voi fi tovarașul Primar Roncea, dar asta numai pentru cetățenii onești. Pentru ceilalți voi fi doar Roncea”, a spus Radu Roncea.

Elit - Gustul Desăvârșit

22 decembrie rămâne în istoria României ca unul dintre cele mai sângeroase și dramatice momente. În timp ce unii afirmă și susțin, cu vorbe goale, că la 22 decembrie a fost o revoluție, membrii și simpatizanții Partidului Socialist Român afirmă, cu argumente concrete, că la 22 decembrie a fost o LOVITURĂ DE STAT dată de indivizi, numele lor adevărat fiind de TRĂDĂTORI AI POPORULUI ROMÂN, care, din greșeală, mulți dintre ei, ocupau diferite funcții în structurile statului, suținuți – material, financiar și uman – de servicii ale mai multor state care aveau interese în România.

După 26 de ani, constatăm că ei, cei care au dat LOVITURA DE STAT, acești TRĂDĂTORII POPORULUI ROMÂN, au preluat conducerea statului și, prin distrugerea economiei naționale, prin înstrăinarea celei mai mari părți din proprietatea statului român și a bogățiilor subsolului și apelor teritoriale, ne-au arătat, prin faptele lor mai mult decât explicite, adevăratul motiv care i-a mânat pe ei în această cruntă luptă dusă împotriva poporului român.

Ei, așa-zișii revoluționari, nu au apărut instantaneu în decembrie 1989. Ei au fost cei care, în cea mai mare parte, au provocat lipsurile și neajunsurile materiale și sociale din anii 80. Ei, TRĂDĂTORII POPORULUI ROMÂN, sunt cei care ne-au făcut viața un calvar în anii optzeci. Au dovedit-o, prin tot ceea ce au făcut după 89.

După ce au preluat puterea, prin tot ce au făcut, au demonstrat că principalele lor calități, pe lângă cea de TRĂDĂTOR, sunt acelea de: incompetență, impostură și infracționalitate.

Partidul Socialist Român condamnă pe toți cei care, în decembrie 1989, au găurit Drapelul României și pe toți cei care atentează la integritatea lui. Orice gaură în drapelul unui stat înseamnă atac direct la independența, suveranitatea, integritatea și unitatea statului respectiv.

Acum, după 26 de ani, putem afirma că cei care au dat lovitura de stat în 1989 și-au ales foarte bine simbolul. Ei au fost foarte transparenți! Ne-au anunțat cum văd ei România viitoare: un stat care va trebui să nu mai fie independent, să nu mai fie suveran și a cărui integritate și unitate nu mai contează.

Îndepărtarea stemei de pe drapel a fost un alt semnal foarte explicit: românii nu trebuie să mai fie proprietari ai munților, ai pădurilor şi ai bogățiilor subsolului românesc sau ai pământului românesc, așa cum s-a și întâmplat.

Altfel spus, cine a avut numai o clipă de luciditate, a înțeles că lovitura de stat a avut ca obiectiv transformarea României într-o colonie și a poporului român într-un popor de sclavi.

Dr. ec. Constantin ROTARU

Președinte al Partidului Socialist Român


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare