Rămâi conectat

Sănătatea și natură

La mai puţin de un an de la înfiinţare, UPU-SMURD Alba Iulia, acreditat de o comisie a Ministerului Sănătăţii.

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 7 octombrie, la mai puţin de un an de la înfiinţarea UPU-SMURD Alba Iulia, o comisie formată din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba au acreditat acest compartiment care funcţionează la standarde europene, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Membrii comisiei prezente la Alba Iulia  au inspectat tehnic şi funcţional maşinile din dotarea acestui compartiment şi de asemenea, cunoştinţele personalului medical care operează aceste maşini dotate pentru Terapie Intensivă Mobilă.

„Acreditarea este o recunoaștere a performanței acestui serviciu care este conform standardelor europene. Pentru această realizare am avut sprijinul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și al Consiliului Județean Alba. Dorim să ne păstrăm aceste standarde și să câștigăm încrederea pacienților din județul Alba”, a  spus șeful UPU Alba Iulia, medicul Aurel Crișan.

Activitatea intensă a acestui compartiment este vizibilă și în numărul mare de intervenții din acest an.

„În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2013 echipajele de Terapie Intensivă Mobilă (T.I.M.) au intervenit în 676 de cazuri în care viața pacienților era pusă în pericol. Dintre acestea au fost înregistrate  83 de cazuri de stop cardio-respirator și 58 de accidente rutiere cu victime grav rănite. De asemenea, echipajele de prim ajutor (EPA) au intervenit și la alte 1.221 de cazuri. Au fost înregistrate și cinci apeluri false. Dorim să conştientizăm cetățenii de pericolul acestor glume. În timpul în care echipajele se îndreaptă spre o sesizare falsă se pot pierde vieți”,  a precizat medicul Aurel Crișan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea