Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La Jocurile Francofoniei,  România, cu albaiulianca Alexandra Bobar, eliminată în sferturile de finală la baschet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentativa feminină de baschet a României a cedat în sferturile de finală ale celei de a IX-a ediții a Jocurilor Francofoniei, scor 57-87 cu Senegal și va continua în competiția pentru locurile 5-8, primul meci fiind joi, 3 august, în compania formației RD Congo, învinsă (53-56) în jocul cu Madagascar.

Din totul “tricolor” face parte și albaiulianca Alexandra Bobar, care a înscris 5 puncte în acest joc eliminatoriu. În jocurile din Grupa A, România a pierdut cu Liban (57-68), învingând ulterior Republica Democratică Congo, scor 73-65 (Bobar – 15 puncte) și Ciad, scor 125-43 (Bobar – 20 de puncte).

Alexandra Mălina Bobar (foto, rândul de sus, numărul 8), jucătoarea de 23 de ani din Cetatea Marii Uniri, a fost legitimată în ultimul sezon la Agronomia București și poate evolua pe pozițiile 4-5, iar în luna mai a participat la Cupa României 3×3 cu CS Vâlcea (locul 4). Alexandra a început baschetul la LPS Alba Iulia, sub comanda regretatului Nicușor Marcu, având-o colegă de generație, printre altele pe Andreea Fleșer. De la CSU Alba Iulia (unde a evoluat în 2015/2016) a plecat la CSM Târgu Mureș, BC Sirius Mureșul Târgu Mureș, CS Universitatea Cluj-Napoca, Agronomia București (din 2021). Cea de-a IX-a ediție a Jocurilor Francofoniei se desfășoară în perioada 28 iulie-6 august, în localitatea Kinshasa din Republica Congo, si va aduna în cadrul întrecerilor dedicate sportivilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din țările francofone câteva mii de participanți din toate colțurile lumii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

foto: Federatia Română de Baschet


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea