Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

La Gala Premiilor în Educaţie, reprezentanta Universităţii „1 Decembrie 1918”, Larisa Dragolea, cotată valoric ca al treilea profesor universitar din toată ţara

Redactia Ziarului Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

    La Bucureşti a avut loc recent o nouă ediţie a Galei Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia Dinu Patriciu, desfăşurate pe următoarele secţiuni: „Bibliotecarul anului”, „cel mai bun proiect educaţional”, „cercetătorul anului”, „educatorul/învăţătorul anului”, „elevul anului”, „facultatea anului”, „ONG-ul anului în domeniul educaţiei”, „profesorul preuniversitar al anului”, „profesorul universitar al anului”, „şcoala anului şi studentul anului”, fiind acordate şi premii de popularitate. După o preselecţie riguroasă, lect. univ. dr. Larisa Dragolea, din cadrul Catedrei de management – marketing a Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii „1 Decembrie 1918”  Alba Iulia, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finală, între primii 10 profesori universitari din ţară.
În urma concursului, Larisa Dragolea s-a clasat pe un merituos loc III, pe lângă diplomă, tânărul cadru universitar obţinând şi un premiu constând în suma de 2000 de euro. Performanţa prof. Larisa Dragolea este cu atât mai mare cu cât, la numai 31 de ani, ea a reuşit să devanseze profesori de la universităţi mult mai bine cotate în clasamentul MECTS, cum ar fi universităţile din Bucureşti sau Cluj-Napoca. Cea mai importantă reuşită din acest an a lectorului de la universitatea albaiuliană a fost participarea la Concursul Internaţional „Entrepreunerial Cup”, o competiţie care evaluează aptitudinile antreprenoriale ale studenţilor şi punerea lor în practică, prin realizarea unui plan de afaceri, cu un buget de 10.000 de euro. Echipa studenţilor coordonaţi de lect. univ. dr. Larisa Dragolea a propus investirea sumei în dezvoltarea unui magazin care comercializează produse naturale. Echipa României a cucerit titlul de vicecampioană în competiţia la care au participat şi studenţi din Germania, Lituania, Belgia, Finlanda şi Polonia.
Totodată, lect. univ. dr. Larisa Dragolea a fost reprezentantul Universităţii „1 Decembrie 1918”  în proiectul Students’ Survey (GUESSS), prin care au fost evaluate aptitudinile antreprenoriale ale studenţilor. La proiect au participat 83 de universităţi din 19 ţări, iar scopul proiectului a fost de a evalua, printre altele, eficacitatea programelor de educaţie antreprenorială şi dezvoltarea unei viitoare strategii a universităţilor. Lectorul universitar a mobilizat aproximativ 300 de studenţi care au participat la studiu. Ea a susţinut unele dintre seminarii la marketing şi bazele comerţului, materie pe care o predă studenţilor, şi la sediile unor firme, ca să-i aducă pe tineri mai aproape de piaţa muncii. La Târgul „Apulum Agraria”, studenţii ei de la Marketing au participat la concursul „Cea mai bună idee de marketing”, iar cu cei de la specializarea Turism, Larisa Dragolea a organizat vizite de studiu la ultimele două ediţii ale Târgului Naţional de Turism găzduite de judeţul Alba.
Pe primele două locuri ale Galei Premiilor în Educaţie s-au clasat matematiciana Denisa Ibadula, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (premiu de 10.000 de euro) şi filozoful Valentin Mureşan, de la Universitatea Bucureşti (5.000 de euro), iar premiul de popularitate a fost cucerit de Mircea Ioan Popa, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Felicitări Larisei Dragolea şi Universităţii „1 Decembrie 1918”!
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024


Advertisement

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Bera Larisa

Published

on

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea