Rămâi conectat

Curier Județean

MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2022. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Ziua Nationala, 1 Decembrie 2022 • Românii sărbătoresc Marea Unire. La mulți ani România! Urări și felicitări de Ziua Națională a României.

Cu această ocazie vă prezentăm o serie de mesaje, felicitări, urări, SMS-uri pe care le puteți trimite prietenilor, pentru a le insufla spiritul de unitate și patriotism.

La mulți ani România, la mulți ani române, hai să încercăm să fim mai buni de ziua noastră!

În această deosebită zi este ziua tuturor românilor, La mulți ani!

Elit - Gustul Desăvârșit

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem La mulți ani!

De 1 decembrie vreau să-ti urez tot binele de pe lume și să fii la fel de bun în ceea ce faci și mai ales să fii mândru că ești român. La mulți ani!

Mesaje de Ziua Nationala  Ziua Națională a României este cu siguranță una dintre cele mai importante zile din acest an de aceea țin să-ti urez La mulți ani!

Felicitări pentru toate sumesaje 1 Decembrieccesele tale de până acum, ai demonstrat ca ești un român adevărat, La mulți ani!

Familia noastră de români vă urează la mulți ani unor români adevărați!

FOTO: Bogdan I.

Îți mulțumim pentru tot sprijinul de care ai dat dovadă, îți mulțumim ca ești român, La mulți ani!

Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana, sărbătoarea sa unească toata suflarea românească. La mulți ani Romane!

La mulți ani romani, oriunde v-ați afla!

La mulți ani Romania! La mulți ani prieteni! La mulți ani romani de pretutindeni!

La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Cu prilejul Zilei naționale a României doresc poporului roman cele mai călduroase felicitări si urâri de sănătate, bunăstare, prosperitate si succes!

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Sfântul Nicolae și urări de Crăciun pentru prieteni

Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc sa transmit poporului roman cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit.

La mulți ani tuturor romanilor si celor ce iubesc Romania!

Daca te-ai prins in hora, joaca pana la capăt. La mulți ani romane, la mulți ani Romania!

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți romanii. Ne face plăcere sa transmitem salutările noastre unui client si unui roman deosebit. La Mulți Ani si petrecere frumoasa de Ziua Naționala!

Fie ca, 1 Decembrie sa va aducă sănătate, fericire si multa, multa bucurie alături de cei dragi si apropiați.

De 1 Decembrie, Ziua Naționala a României va doresc distracție plăcută si sa va bucurați ca sunteți roman. La Mulți Ani plini de realizări!

Ne face deosebita plăcere sa colaboram cu oameni de excepție ca dumneavoastră. Adevărați romani. La Mulți Ani încununați de succes si prosperitate.

Cu ocazia Zilei Naționale dorim sa va felicitam pentru profesionalismul dumneavoastră si sa va transmitem cele mai sincere urâri de bine.

Cu romani de excepție ca tine tara noastră este mai bogata si mai respectata. Cu clienți deosebiți ca tine, noi suntem mai buni si mai puternici. Iți mulțumim si iți uram un sincer La Mulți Ani!

Ziua Naționala a României este prilej de mare bucurie pentru toți romanii. Va dorim ca 1 Decembrie sa va aducă in fiecare an realizări de excepție si sa fiți mândru ca sunteți roman.

Cu ocazia Zilei Naționale va doresc succes in activitate si sa va bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate si bunăstare!

Suntem bucuroși sa colaboram cu romani deosebiți ca dumneavoastră. Datorita unor astfel de oameni Romania poate nutri speranța unui viitor mai bun. La mulți ani!

Lucrând cu oameni ca dumneavoastră, îndrăznim sa credem ca Romania poate avea un viitor mai bun. Va mulțumim pentru profesionalism si va dorim tot succesul pe care li meritați din plin. La mulți ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

Cu ocazia Zilei Naționale a României va transmit cele mai sincere urâri de bine si un viitor prosper si fericit. La Mulți Ani!

De când se știe, romanul trăiește cu credința in suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel si noi trebuie sa ne iubim Patria si s-o respectam. La Mulți Ani Romane, fii mândru de tara ta!

A mai trecut un an de când suntem români, astăzi a venit din nou vremea să ne spunem La mulți ani!

De ziua ta, române, nu știu cum să mă mai exprim că să-mi potolesc euforia. Iți urez „La mulți ani“ și să trăiești bine în România!

Acest mesaj poate fi citit doar de cei care își iubesc și își apreciază țara. Mai încearcă… Încearca din nou! La mulți ani, române!

La multi ani Romania! La multi ani tuturor romanilor, indiferent unde va aflati. Sa fim sanatosi si sa avem grija de tara noastra

La multi ani, romani ! S-aveti azi soare, inima buna, bucurie!

La multi ani dragi romani! Sa fim iubiti si de Dumnezeu ocrotiti!

Avem o mie de motive sa fim mandri ca suntem romani! La multi ani, Romania!!!

Să fii mândru că ești român, trăind și simțind românește, zi de zi. La Mulți Ani României!

Mult e dulce si frumoasa limba ce-o vorbim. Alta limba armonioasă ca ea nu gasim. La multi ani, Romania!

Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață. La mulți ani, români, la mulți ani, România din sufletele noastre

Un an mai bun în care să obţinem ceea ce ne dorim. Să fim cât mai motivaţi, comunicativi şi determinaţi. La mulţi ani, România!

La Mulţi Ani românilor de pretutindeni! E ziua noastră, a tuturor, şi trebuie să ne bucurăm de ea!

Vă urez să vă ridicați la înălţimea faptelor înaintaşilor şi la nivelul aşteptăilor umaşilor. La mulţi ani cu sănătate, împliniri, muncă şi spor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cifrele ȘOMAJULUI în județul Alba: Câți oameni își căutau de muncă în luna noiembrie

În luna noiembrie 2022 rata şomajului a fost de 3,8% (3,9% femei), mai mare decat rata înregistrată în luna corespunzătoare din anul 2021, 2,8% (3% femei).

Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii noiembrie 2022 în judeţul Alba a fost de 5656 persoane, în crestere cu 213 persoane (+3,9%) comparativ cu luna anterioara și cu 869 persoane (+18,2%) comparativ cu luna noiembrie 2021. Femeile reprezentau la această dată 47,6% din numărul total al şomerilor ( 2690 femei).

Structura după nivelul de instruire arată că 69,7% din şomerii înregistraţi sunt absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional, 25,2% sunt persoane cu studii liceale şi postliceale şi 5,1% persoane cu studii superioare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din numărul total al șomerilor, 78,8% sunt şomeri neindemnizati (4457 persoane), în timp ce numărul şomerilor aflati in plata a fost de 1199 persoane, din care 143 persoane au primit ajutor de șomaj 50% – absolvenți.

In mediul urban, cel mai mare număr de şomeri înregistrat la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba a fost în Alba Iulia (404 persoane), urmat de Blaj (362 persoane), Câmpeni (169 persoane), Aiud (175 persoane), Sebeș (172 persoane), iar in mediul rural , comunele cu cel mai mare număr de şomeri înregistraţi sunt: Jidvei (432 persoane), Cetatea de Balta (298 persoane), Sona (181 persoane), Ighiu (175 persoane), Rosia Montana (174 persoane), Scărişoara (155 persoane), Craciunelu de Jos (149 persoane).

Ponderea numărului de şomeri înregistraţi în totalul populaţiei cu vârstă de muncă (bărbați 16-65 ani și femei 16-62 ani ), în luna noiembrie 2022 a fost de 2,4% ( 2,4% femei). Dintre oraşe, cu cele mai mari ponderi se remarcă: Câmpeni (3,6%), Blaj (2,9%), Baia de Aries (2,3%) si Abrud (2,2%), iar cu cele mai mici ponderi orașele Teius (0,7%), Alba Iulia (0,8%) și Cugir (0,9%). În mediul rural cele mai mari ponderi ( peste 10%) ale numărului de şomeri înregistraţi în numărul total al populaţiei cu vârstă de muncă s-au înregistrat în comunele: Scărişoara (17,6%), Cetatea de Balta (15,9%), Jidvei (12,8%), Craciunelu de Jos (11,3%), Albac (10,7%) si Hoparta (10,8%), valoare sub 1% s-a înregistrat în comunele: Bucerdea Granoasa (0,3%), Santimbru (0,6%), Galda de Jos si Stremt (0,7%), Ceru Bacainti (0,8%), iar in comuna Cut nu s-a inregistrat nici un somer.

Rata şomajului a fost în luna noiembrie 2022 de 3,8% (3,6% în octombrie 2022 și 2,8% în noiembrie 2021), peste nivelul ratei înregistrate la nivel național (3%).În rândul femeilor rata şomajului a fost de 3,9% (mai mare fata de luna anterioara, 3,7% si fata de rata inregistrata în luna noiembrie 2021, 3%), iar în rândul bărbaţilor de 3,6% (3,5% în octombrie 2022 și 2,7% în noiembrie 2021). În funcţie de rata şomajului, judeţul Alba se situează în luna noiembrie 2022 pe locul 23 în ierarhia județelor ordonate crescător.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

19 februarie| “Casting de frumusețe”, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Condiții de participare și criterii de selecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un “Casting de frumusețe” va avea loc duminică 19 februarie, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Care sunt condițiile de participare și criteriile de selecție?

Duminică, 19 februarie, începând cu ora 10.30, Casa de Cultură a Studenților (Alba Iulia, str. Ardealului, nr. 1) va găzdui un “Casting de frumusețe”, organizat la nivel județean în cadrul proiectului ”Filon de Romania”.

Elit - Gustul Desăvârșit

La casting pot participa concurentele născute în județul Alba și cele ce au domiciliul actual în Alba (inclusiv cele aflate la studii pentru perioade determinate). Casting-ul este deschis fetelor cu vârsta între minimum 14 ani împliniți la data de 01.02.2023 și maximum 26 de ani la data de 01.09.2023, având o înălțime între 1,65 m și 1,83 m. Ținuta pentru casting: top, fustă/ pantalon scurt, pantofi cu toc, machiaj natural.

Criteriile de selecție la casting: aspect fizic plăcut, conturi de socializare care să reflecte gust estetic, fotogenie, abilitați în domeniul comunicării, cunoașterea limbii engleze. Nu sunt obligatorii, dar vor fi apreciate excelența în diferite domenii și talentele artistice, cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor locale.

Regulamentul și mai multe detalii se găsesc pe www.filonul.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 65% în noiembrie 2022, comparativ cu perioada similară din 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 65% în noiembrie 2022, comparativ cu perioada similară din 2021

În luna septembrie 2022, la nivelul județului Alba s-au realizat exporturi în valoare de 308636 mii euro, reprezentând 3,6% din totalul exporturilor la nivel naţional (8583092 mii euro), în crestere cu 13,7% faţă de exporturile realizate în luna anterioară şi cu 65,8% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2021.

Valoarea importurilor efectuate în luna septembrie 2022 a fost de 314731 mii euro, reprezentând 2,7% din totalul importurilor la nivel naţional (11553870 mii euro), în crestere cu 23,9% faţă de cele realizate în luna anterioară şi cu 86,5% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2021.

În perioada 01.01-30.09.2022 județul Alba a înregistrat exporturi în valoare de 2427915 mii euro și importuri de 2253625 mii euro. Faţă de perioada corespunzătoare din anul anterior, exporturile au fost mai mari cu 535133 mii euro (+28,3%), iar importurile mai mari cu 561150 mii euro (+33,2%). Judeţul Alba deţine o pondere de 3,5% din valoarea totală a exporturilor României realizată în perioada 01.01-30.09.2022, importurile având o pondere de 2,4%.

Elit - Gustul Desăvârșit

Analizând structura exporturilor în perioada 01.01-30.09.2022 pe principalele grupe de mărfuri, se remarcă o pondere mai mare a următoarelor grupe: mijloace de transport (56,4%), maşini, aparate şi echipamente electrice (10,5%), lemn şi articole din lemn (8,2%), încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (3,5%).Comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2021, s-au înregistrat creșteri la toate secţiunilor cu pondere semnificativă, astfel: încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (+35,8%), mijloace de transport (+33,3%), maşini, aparate şi echipamente electrice (+13,8%) si lemn şi articole din lemn (+0,7%).

Referitor la structura importurilor, cele mai mari ponderi în total sunt deţinute de următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat: mijloace de transport (42,8%), maşini, aparate şi echipamente electrice (21,4%), metale comune şi articole din acestea (6,8%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (5%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea (3,5%), animale vii, produse de origine animala (3,3%), produse ale industriei chimice (+2,9%).Creşteri ale importurilor faţă de 1.01-30.09.2021 s-au înregistrat la secţiunile: mijloace de transport (+64,1%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea (+53,8%), animale vii, produse de origine animala (+47,3%), lemn si articole din lemn (+36,3%), produse ale industriei chimice (+35,4%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (+1,2%), iar scaderi inregistreaza doar sectiunea metale comune şi articole din acestea (-4,1%).

În perioada 01.01-30.09.2022, soldul operaţiunilor de comerţ exterior a fost pozitiv, în valoare de 174290 mii euro, soldul operaţiunilor de comerţ exterior înregistrat în perioada corespunzatoare 2021 fiind tot pozitiv, +200307 mii euro). Cele mai mari valori ale soldului pozitiv al operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat al produselor: mijloace de transport (+404869 mii euro), lemn şi articole din lemn (+146633 mii euro), încălțăminte, palarii, umbrele și articole similare (+52419 mii euro), articole din piatră, ipsos, ciment (+39890 mii lei), mărfuri şi produse diverse, inclusiv mobilier (+32841 mii euro). Cele mai mari valori negative ale soldului operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni: masini, aparate și echipamente electrice (-226584 mii euro), metale comune şi articole din metal (-125034 mii euro), instrumente si aparate optice, fotografice, cinematografice, medico-chirurgicale (-77661 mii euro), produse ale industriei chimice (-44327 mii euro).

Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în 01.01-30.09.2022, situează judeţul Alba pe locul 8 la exporturi şi locul 10 la importuri. Principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului în aceasta perioada, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor au fost:

-la export : Germania (63,5%), Italia (9,1%), Ungaria (5,9%);
-la import : Germania (61,8%), Ungaria (6,7%) Italia (6,2%).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea