Rămâi conectat

Cultură Educație

La Gala Premiilor în Educaţie, reprezentanta Universităţii „1 Decembrie 1918”, Larisa Dragolea, cotată valoric ca al treilea profesor universitar din toată ţara

Publicat

în

    La Bucureşti a avut loc recent o nouă ediţie a Galei Premiilor în Educaţie organizate de Fundaţia Dinu Patriciu, desfăşurate pe următoarele secţiuni: „Bibliotecarul anului”, „cel mai bun proiect educaţional”, „cercetătorul anului”, „educatorul/învăţătorul anului”, „elevul anului”, „facultatea anului”, „ONG-ul anului în domeniul educaţiei”, „profesorul preuniversitar al anului”, „profesorul universitar al anului”, „şcoala anului şi studentul anului”, fiind acordate şi premii de popularitate. După o preselecţie riguroasă, lect. univ. dr. Larisa Dragolea, din cadrul Catedrei de management – marketing a Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii „1 Decembrie 1918”  Alba Iulia, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în finală, între primii 10 profesori universitari din ţară.
În urma concursului, Larisa Dragolea s-a clasat pe un merituos loc III, pe lângă diplomă, tânărul cadru universitar obţinând şi un premiu constând în suma de 2000 de euro. Performanţa prof. Larisa Dragolea este cu atât mai mare cu cât, la numai 31 de ani, ea a reuşit să devanseze profesori de la universităţi mult mai bine cotate în clasamentul MECTS, cum ar fi universităţile din Bucureşti sau Cluj-Napoca. Cea mai importantă reuşită din acest an a lectorului de la universitatea albaiuliană a fost participarea la Concursul Internaţional „Entrepreunerial Cup”, o competiţie care evaluează aptitudinile antreprenoriale ale studenţilor şi punerea lor în practică, prin realizarea unui plan de afaceri, cu un buget de 10.000 de euro. Echipa studenţilor coordonaţi de lect. univ. dr. Larisa Dragolea a propus investirea sumei în dezvoltarea unui magazin care comercializează produse naturale. Echipa României a cucerit titlul de vicecampioană în competiţia la care au participat şi studenţi din Germania, Lituania, Belgia, Finlanda şi Polonia.
Totodată, lect. univ. dr. Larisa Dragolea a fost reprezentantul Universităţii „1 Decembrie 1918”  în proiectul Students’ Survey (GUESSS), prin care au fost evaluate aptitudinile antreprenoriale ale studenţilor. La proiect au participat 83 de universităţi din 19 ţări, iar scopul proiectului a fost de a evalua, printre altele, eficacitatea programelor de educaţie antreprenorială şi dezvoltarea unei viitoare strategii a universităţilor. Lectorul universitar a mobilizat aproximativ 300 de studenţi care au participat la studiu. Ea a susţinut unele dintre seminarii la marketing şi bazele comerţului, materie pe care o predă studenţilor, şi la sediile unor firme, ca să-i aducă pe tineri mai aproape de piaţa muncii. La Târgul „Apulum Agraria”, studenţii ei de la Marketing au participat la concursul „Cea mai bună idee de marketing”, iar cu cei de la specializarea Turism, Larisa Dragolea a organizat vizite de studiu la ultimele două ediţii ale Târgului Naţional de Turism găzduite de judeţul Alba.
Pe primele două locuri ale Galei Premiilor în Educaţie s-au clasat matematiciana Denisa Ibadula, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (premiu de 10.000 de euro) şi filozoful Valentin Mureşan, de la Universitatea Bucureşti (5.000 de euro), iar premiul de popularitate a fost cucerit de Mircea Ioan Popa, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Felicitări Larisei Dragolea şi Universităţii „1 Decembrie 1918”!
Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare