Rămâi conectat

Sport

La Cupa Mondială Universitară la Powerlifting, în Cehia, “sesiune” de excepție pentru studenții români

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Localitatea Pilsen din Cehia a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție, Cupa Mondială Universitară de Powerlifting, competiție dedicată sportivilor studenți din peste 30 de țări. La prima sa participare, delegația “tricoloră” a reușit să obțină un număr de 7 medalii, prin intermediul a patru competitori, Daniel Ordean (Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu), Theodor Dima (Universitatea București), Dan Turuș (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia), George Moise (Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești). În același context, menționăm că albaiulianul Laurențiu Avram (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia) a avut o comportare care îi dă speranță pentru apropiatul Campionat Mondial din Africa de Sud.

Importanta întrecere internațională a adus lotului României convingerea că în ceea ce privește pregătirea pentru viitoarele competiții internaționale, aceasta este în grafic, certitudinea că la nivelul sportului universitar, Federația Română de Powerlifting devine generator de performanță și imagine pentru universitățile din care provin sportivii și că powerliftingul autohton își îndeplinește cu succes misiunea de promovare a sportului românesc la nivel international.

Medaliile obținute de către Dan Turuș (bronz în cadrul probei de genuflexiuni), George Moise (bronz în cadrul probei de genuflexiuni), Daniel Ordean (4 medalii de argint) și Alexandru Dima (argint în cadrul probei de genuflexiuni) au constituit o sesiune de excepție pentru studenții proveniți din universitățile menționate, chiar dacă țara noastră este încă în faza de “încălzire ușoară” din punctul de vedere al dezvoltării secțiilor de powerlifting în cadrul cluburilor sportive universitare.

În condițiile unei infrastructuri sportive din care lipsesc în cele mai multe cazuri autoritățile publice locale, universitățile, sălile de sport la standarde moderne, rezultatele din Cehia sunt excepționale și se datorează atitudinii profesioniste a sportivilor și familiilor acestora, familii care au înțeles faptul că pasiunea adevărată pentru sport e o cale sigură spre succes. Federația Română de Powerlifting le mulțumește pe această cale tuturor acelora care au înțeles că nimic nu poate sta în calea unei schimbări a cărui timp a venit și promite iubitorilor acestui sport, un sfârșit de an competițional deosebit”, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, organism ce are sediul în municipiul reședință de județ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna | CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby „de Alba”, la Zlatna, CSU Alba Iulia și Industria Galda, reprezentații interne La finele unei săptămâni încărcate, cu trei jocuri pentru divizionarele terțe, sunt prevăzute întâlnirile etapei a 8-a din play-off-ul și play-out-ul Ligii 3. Toate conjudețenele evoluează sâmbătă, 11 mai, la ora 18.00, duelurile fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea