La Crosul “15 Noiembrie” de la Brașov, rezultate excelente pentru atleții aiudeni și veteranii din Alba

Paul Voicu - Primar 2020

La a 29-a ediție a Crosului “15 Noiembrie”, concurs devenit tradițional la Brașov și care marchează revolta anticomunistă din 1987 din orașul de sub Tâmpa, au obținut rezultate excelente competitorii din județul Alba, respectiv tinerii atleți aiudeni dar și alergătorii veterani.

Astfel, antrenoarea Ioana Bozdog (CSȘ Blaj) a avut la start 4 copii, doi dintre aceștia urcând pe podium, după cum urmează: *Alexandru Orian – locul întâi la copii 2, pe distanța de 5 kilometri; *Eduard Bîrgoz – locul al treilea la juniori 3, pe distanța de 5 kilometri. Au mai luat startul Bianca Valc – clasată pe poziția a patra ca copii 2 și Antonio Borzaș – locul 12 la copii 1, ambii pe distanța de 5000 de metri. De asemenea albaiulianul Ilie Cioca (CS Unirea Alba Iulia) a terminat pe primul loc în cursa veteranilor, la categoria +70 de ani, iar cugireanul Vasile Hîrjoc (CSO Cugir) a încheiat pe locul secund al categoriei 56-65 de ani.

ELIT

La ediția 2019 a Crosului “15 Noiembrie”, al cărui ambasador este Paula Ivan, au fost prezenți peste 1000 de competitori. Întrecerea a căpătat un caracter internațional, traseul este unul omologat, în competiție intrând și sportivi profesioniști din 15 țări (testați anti-doping după terminarea cursei). Cunoscuta atletă Ancuţa Bobocel (timp 15.12.50) şi rusul Rinas Akhamadeev (13.45.70) au trecut primii linia de finish a traseului de 5 kilometri, de la fosta Uzină Steagu Roşu până la Prefectură. Chiar dacă au alergat împreună atleţi profesionişti cu sportivi amatori, premierea s-a făcut în funcţie de categorie şi de vârstă. Cel mai mic concurent a fost un bebeluş de 6 luni, purtat de tatăl său şi mai apoi medaliat, unul dintre concurenți, un veteran din Pitești, alergând cu un drapel cu steagul dacic.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...