Rămâi conectat

Sport

La Crosul “15 Noiembrie” de la Brașov, rezultate excelente pentru atleții aiudeni și veteranii din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a 29-a ediție a Crosului “15 Noiembrie”, concurs devenit tradițional la Brașov și care marchează revolta anticomunistă din 1987 din orașul de sub Tâmpa, au obținut rezultate excelente competitorii din județul Alba, respectiv tinerii atleți aiudeni dar și alergătorii veterani.

Astfel, antrenoarea Ioana Bozdog (CSȘ Blaj) a avut la start 4 copii, doi dintre aceștia urcând pe podium, după cum urmează: *Alexandru Orian – locul întâi la copii 2, pe distanța de 5 kilometri; *Eduard Bîrgoz – locul al treilea la juniori 3, pe distanța de 5 kilometri. Au mai luat startul Bianca Valc – clasată pe poziția a patra ca copii 2 și Antonio Borzaș – locul 12 la copii 1, ambii pe distanța de 5000 de metri. De asemenea albaiulianul Ilie Cioca (CS Unirea Alba Iulia) a terminat pe primul loc în cursa veteranilor, la categoria +70 de ani, iar cugireanul Vasile Hîrjoc (CSO Cugir) a încheiat pe locul secund al categoriei 56-65 de ani.

La ediția 2019 a Crosului “15 Noiembrie”, al cărui ambasador este Paula Ivan, au fost prezenți peste 1000 de competitori. Întrecerea a căpătat un caracter internațional, traseul este unul omologat, în competiție intrând și sportivi profesioniști din 15 țări (testați anti-doping după terminarea cursei). Cunoscuta atletă Ancuţa Bobocel (timp 15.12.50) şi rusul Rinas Akhamadeev (13.45.70) au trecut primii linia de finish a traseului de 5 kilometri, de la fosta Uzină Steagu Roşu până la Prefectură. Chiar dacă au alergat împreună atleţi profesionişti cu sportivi amatori, premierea s-a făcut în funcţie de categorie şi de vârstă. Cel mai mic concurent a fost un bebeluş de 6 luni, purtat de tatăl său şi mai apoi medaliat, unul dintre concurenți, un veteran din Pitești, alergând cu un drapel cu steagul dacic.

[nggallery id=6402]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, prima etapă a returului: Energia Săsciori, victorie netă în derby-ul cu Hidro Mecanica Șugag! Voința Stremț și Viitorul Sântimbru, succese externe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, prima etapă a returului: Energia Săsciori, victorie netă în derby-ul cu Hidro Mecanica Șugag! Voința Stremț și Viitorul Sântimbru, succese externe. Toți cei 4 antrenori noi au debutat cu stângul pe băncile tehnice *Energia Săsciori – Hidro Mecanica Șugag 4-0 (0-0): Victorie netă a gazdelor în deby-ul formațiilor de pe Valea Sebeșului, gazdele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea