Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

La concursul „Lumina Math”, judeţul Alba are trei campioni naţionali la matematică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Recent, în 268 de centre de testare din ţară a avut loc cea de-a XV-a ediţie a concursului „Lumina Math”, organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Universitatea Europei de Sud-Est, Lumina. Acest concurs s-a dovedit şi de această dată ca fiind o uriaşă piatră de încercare pentru micii matematicieni, fiind apreciat ca fiind unul de dificultate maximă. La acest concurs destinat elevilor din clasele IV-VIII au participat la nivel naţional un număr de 47.385 elevi din 1212 şcoli din toată ţara: 7078 elevi de  clasa a IV-a; 13852 elevi de clasa a V-a; 11025 elevi de  clasa a VI-a; 8357 elevi de  clasa a VII-a şi 7073 elevi de  clasa a VIII-a.
Judeţul Alba a fost reprezentat de 2201 elevi din 63 de şcoi: 255 de copii (IV), 562 (V),  470 (VI), 492 (VII), 422 (VIII). Conform regulamentului concursului a fost stabilit un sistem de premiere în funcţie de punctajele obţinute de fiecare elev. Cei mai mulţi premianţi sunt de la Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia – 19 premii II şi III; Şcoala nr. 2 Sebeş – 5 premii I, II şi III; Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – 6 premii II şi III.
Premiul I la nivel naţional a fost cucerit de elevii: Luana Ben (Şcoala nr. 3 Cugir) şi Vasile Răzvan Bumbu (Şcoala nr. 2 Sebeş) – clasa a IV-a, Silviu Megieşan (Colegiul Naţional „IM Clain Blaj”) – clasa a VII-a. Premiul II a fost obţinut de elevii Alexandru Dan, Dragoş Socol, Amalia Todescu, Rareş Marc (toţi de la Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia) şi Cristian Şerban (Şcoala nr. 2 Sebeş) – clasa a IV-a; Victor Penciu (Şcoala „Vasile Goldiş” Alba Iulia) – clasa a V-a; Paul Filip şi Alin Scarlat (Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş), Dan Moldoveanu (Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj) – clasa a VII-a; Miruna Crintea (Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş) şi Radu Bîrjac (Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia) – clasa a VIII-a. Pentru că elevii judeţului au obţinut şi 45 de premii III şi 2 menţiuni, spaţiul redacţional nu ne permite să-i nominalizăm pe câştigătorii acestora, dar îi felicităm din tot sufletul. Nu în ultimul rând, felicitări se cuvin cadrelor didactice care i-au pregătit şi le-au îndrumat paşii în domeniul matematicii.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea