La Blaj va fi amenajat un alt spital pentru tratarea pacienţilor infectați cu COVID-19 : „Spitalul Nou” își va relua serviciile medicale pentru pacienții non-covid

Autorităţile locale din municipiul Blaj, oraş în care sunt tratate cazurile grave şi critice de COVID-19, au început lucrările de amenajare a „Spitalului Vechi” pentru a muta aici pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

Se dorește, astfel, reluarea serviciilor medicale în incinta „Spitalului Nou” pentru cetăţenii din municipiu şi din zona Târnavelor.

ELIT

„În aceste zile, au început lucrările în incinta ‘Spitalului Vechi’, pentru a fi mutaţi pacienţii internaţi cu Covid-19, astfel încât, la ‘Spitalul Nou’, să avem îndeplinite toate normele necesare pentru ca Ministerul Sănătăţii să-şi dea acordul în vederea reluării serviciilor medicale, altele în afara celor de tratare a cazurilor de coronavirus, pentru a redeschide Ambulatoriul Spitalului şi pentru a putea face internări pe secţii, în cazul pacienţilor din Blaj şi din Zona Târnavelor. Estimăm că în aproximativ două săptămâni aceste servicii medicale vor fi din nou disponibile la Spitalul Municipal Blaj”, au transmis reprezentanţii Primăriei şi ai Spitalului Municipal Blaj.

De menţionat că aşa-numitul „Spital Vechi” este situat pe o altă stradă decât cel „Nou”, dat în folosinţă în 1984. În ultimele două luni, odată cu declararea Spitalului Blaj ca spital-suport pentru tratarea cazurilor grave şi critice de Covid-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din Alba, celelalte spitale din judeţ asigurând doar tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimptomatice de infecţii cu COVID-19, pacienţii cronici sau cei care aveau nevoie de Urgenţe sunt nevoiţi să meargă la Alba Iulia, la peste 40 de kilometri distanţă.

Mihail David - 2020

În altă ordine de idei, în acest moment, în municipiul Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populaţiei şi nici în cel al cadrelor medicale. Vineri, în Spitalul Municipal Blaj erau internaţi 14 pacienţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 90 de ani, din care cinci în secţia de Boli Infecţioase, şapte la Interne şi doi în ATI.

„Numărul total de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus trataţi la Spitalul Municipal Blaj, de la începutul activităţii ca spital suport pentru cazurile grave şi critice de Covid-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţ, în perioada 2 aprilie – 22 mai 2020, este de 94. Până acum, 62 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi, 3 pacienţi, cu stare ameliorată, au fost transferaţi la secţia Boli Infecţioase a SJU Alba Iulia şi un pacient, vindecat, a fost transferat la Secţia Psihiatrie a SJU Alba Iulia. 14 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au decedat”, se menţionează în comunicat.

Pacienţii decedaţi sunt din Ocna Mureş (3), Abrud (2), Aiud, Şard, Zlatna, Săliştea Deal, Cugir, Lunca Mureşului, Trâmpoiele (Zlatna), Blandiana şi Pianu de Jos. În ultima săptămână, s-au vindecat şi au fost externaţi 11 pacienţi. Cel mai tânăr dintre aceştia are 19 ani, iar cel mai în vârstă are 90 de ani. Numărul total al pacienţilor vindecaţi şi externaţi în luna mai este de 34. Rata de vindecare în Spitalul Municipal Blaj este, până acum, de 65,95%.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...