// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

La Alba Iulia, primăvara vine cu sunete divine! Seară Stradivarius cu Rebekka Hartman și vioara ei unică, în 9 martie, la Casei de Cultură a Sindicatelor

Primul eveniment cultural din acest an îl dedicăm doamnelor și domnișoarelor din viața fiecărui albaiulian, dar și infinitelor motive pentru care se cuvine să le mulțumim. La Alba Iulia, primăvara vine cu sunete divine! Pe 9 martie, de la ora 19.00, sărbătorim femeia cu o Seară Stradivarius. Rebecca Hartman și vioara ei unică într-un regal de sunet, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Magia viorii Stradivarius va transforma Alba Iulia într-o veritabila sărbătoare a feminității. Talentata violonistă Rebekka Hartmann va interpreta lucrări muzicale de mare profunzime și sensibilitate, alături de Orchestra Filarmonicii din Sibiu, condusă de dirijorul Constantin Adrian Grigore. Rebekka Hartmann vine în fața publicului din Cealaltă Capitală cu o vioară a lui Antonio Stradivarius, din 1675, plină de povești și subtilități muzicale.

Rebekka Hartmann și-a lansat, în 2006, prin label-ul de la München “Farao Classics”, CD-ul de debut cu lucrări solo ale lui Johann Sebastian Bach, Paul Hindemith și Bernd Alois Zimmermann, iar în 2012 a primit premiul ECHO Classic-Prize în categoria “Cea mai bună înregistrare solo a anului”, pentru CD-ul “Birth of the Violin” (2011, Solo Musica). Lucrările baroce ale compozitorilor germani, italieni și francezi sunt, cu excepția câtorva melodii, înregistrări de nivel mondial. Cel mai recent CD al său a fost lansat în mai 2015, de către Musiques Suisses în colaborare cu Radio Elvețian. Acesta cuprinde lucrările complete ale lui Paul Juon pentru combinația neobișnuită de două viori și pian. La Alba Iulia, Rebekka Hartmann vine cu un repertoriu muzical romantic, ideal pentru sărbătoarea primăverii și feminității.

Rebekka Hartmann s-a născut la München în 1981 iar la vârsta de 5 ani a început să cânte la vioară împreună cu pedagogul Suzuki Helge Thelen. A studiat la München cu profesorul Andreas Reiner și la Los Angeles cu profesorul Alice Schoenfeld. Și-a dezvoltat tehnica în cadrul unor masterclass-uri internaționale cu profesori iluștri precum Rainer Kussmaul și Josef Kröner.

De mai mulți ani, Rebekka Hartmann împărtășește o pasiune profundă pentru muzica de cameră, exprimată într-o colaborare cu pianistul Margarita Oganesjan. Duo-ul Hartmann-Oganesjan susține concerte în întreaga lume. În aprilie 2015, eticheta “Farao Classics” a lansat CD-ul “Viewsfrom Ararat”, unde cei doi muzicieni combină lucrările compozitorilor armeni și turci. Conceptul lor artistic a dus la un album care face o puternică declarație muzicală despre conflictul politic înghețat la poalele muntelui biblic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419